Прочитај ми чланак

ХРВАТ ПОДЕЛИО ПРИЧУ: „Ја Хрват, он Словенац – а причамо на српском“

0

Игор Ћурковић, хрватски новинар који ради за ФИБА, поделио је сјајну причу са Европског првенства за кошаркаше до 18 година.

Репрезентација Словеније пласирала се у полуфинале такмичења, а Ћурковић је после победе „змајчека“ над Великом Британијом интервјуисао јунака тог меча.

Жига Самар, играч млађих категорија Реал Мадрида, предводио је Словенију до тријумфа остваривши трипл-дабл – 14 поена, 10 скокова и 14 асистенција.

После меча је уследио интервју за званичан сајт ФИБА који су хрватски новинар и репрезентативац Словеније урадили на српском језику.

„Жига, желео бих да одрадим интервју с тобом. Ако ти је лакше, можемо да причамо на енглеском“, рекао је Ћурковић на енглеском јунаку утакмице.

„Не, човече. ‘Ајмо на српском“, одговорио му је Словенац.

„Ајде“, рекао је Ћурковић и додао на Твитеру: „Ја сам Хрват, он је Словенац, али причамо на српском. Иначе, није први пут да ми се дешава“.

Словенија се у полуфиналу Европског првенства састаје са репрезентацијом Турске, а Самар је, између осталог, Ћурковићу рекао да не воли поређења с Дончићем.

https://twitter.com/IgorCurkovic/status/1156991678605078528?s=20

„Постоји само један Лука Дончић. Само Дончић може бити Дончић, и заиста мислим да никада неће појавити неко као он. Не желим то поређење“, рекао је 17-годишњак за ФИБА.

Жига Самар придружио се Арнасу Велицки (Литванија), Мартинасу Андриускевичусу (Литванија), Андреју Кириљенку (Русија), Василису Харалампопулосу (Грчка) и Војиславу Стојановићу (Србија), као шести играч који је успео да оствари трипл-дабл на Европском првенству до 18 година.

Утакмица између Словеније и Турске игра се у суботу од 18 часова. У другим полуфиналу састају се Грчка и Шпанија (20.15), а Србија је заустављена у осмини финала од стране Литваније.

https://twitter.com/srbininfo/status/1157021041048412160?s=20