Прочитај ми чланак

ХРАБРИ НИГЕРИЈЦИ АЛИ АРГЕНТИНА ИДЕ ДАЉЕ: Хрватска може и са резервистима (ВИДЕО)

0

Нигерија умало до сензације.

У врло узбудљивој утакмици групе Д између Аргентине и Нигерије, пулени Хорхеа Сампаолија успели су да победе Нигерију резултатом 2:1 и тако прошли у осмину финала Мундијала у Русији.

foto: fifa

 

Све је почело добро по Аргентинце.

У 14. минуту Лео Меси је одлично примио додавање Банеге, утрчао у десну страну противничког казненог простора и десном ногом матирао Узохоа.

Имао је Меси још једну прилику у 33. минуту када је из слободног ударца погодио стативу.

Друго полувреме донело је прво „хладан туш“ за јужноамеричку селекцију.

Хавијер Маскерано је у 49. минуту играо руком у свом казненом простору, те је Чакир показао на белу тачку.

Сигуран са ње два минута касније био је Виктор Мозес.

Од тог тренутка кренула је права јурњава на терену, пуна прилика и оштрих дуела.

Прави ролеркостер емоција донео је Маркос Рохо у 86. минуту када је натрчао на лопту и сјајно из прве закуцао лопту на асистенцију Меркада.

Аргентинци су бранили своју предност до краја меча и тако оставили Нигеријце у сузама јер су имали јако добру прилику да изненаде фаворита.

Нигерија: Узохо – Балогун, Трост-Еконг, Омеруо – Мозес, Етебо, Микел, Ндиди, Идову – Муса, Ихеначо.

Аргентина: Армани – Таљафико, Рохо, Отаменди, Меркадо – Ди Марија, Банега, Маскерано, Перез – Игуаин, Меси.

Хрватска је успела да забележи и трећои тријумф у групи Д победом над Исландом од 2:1.

foto: fifa

 

Морао је Исланд кренути на све или ништа, али су своје прилике тражили преко контранапада у чему су и успевали у првом полувремену.

У самом финишу првог дела утакмице, „Викинзи“ су имали чак три велике прилике, прву није искористио Финбогасон који је у 41. минуту са ивице шеснаестерца „тукао“ тик поред десне стативе Калинића.

Још бољу прилику имао је Бјарнасон у првом минуту надокнаде полувремена када је његову лопту успела да са гол линије склони одбрана „Ватрених“.

Само минут касније Гунарсон је окушао срећу са ивице шеснаестерца, лопта је ишла право у рашље, али је Калинић последњим напорима одбранио тај шут.

Исланд је окуражен овим покушајима кренуо још јаче, али Хрвати су били ти који су постигли погодак.

Милан Бадељ је у 53. минуту искористио одбитак у срцу казненог простора противничког тима и закуцао лопту иза леђа Халдорсона.

Кренули су острвљани на све или ништа имајући у виду да немају шта да изгубе, што им се исплатило у 75. минуту када је Ловрен играо руком у свом шеснаестерцу.

Прецизан са беле тачке био је Гилфи Сигурдсон.

Сав труд Исланђана срушио је Халфредсон грешком у 90. минуту, а овакав поклон не пропушта фудбалер калбра Ивана Перишића који је закуцао лопту у ближи угао голмана.

Исланд: Халдорсон – Саеварсон, Ингасон, Сигурдсон, Магнусон – Гунарсон, Халфредсон, Гудмундсон, Г. Сигурдсон, Бјарнасон – Финбогасон.

Хрватска: Калинић – Једвај, Ћорлука, Ћалета-Цар, Пиварић – Модрић, Бадељ, Пјаца, Ковачић, Перишић – Крамарић.

Хрватска ће се у осмини финала састати са репрезентацијом Данске, док ће Аргентинци имати доста тежи посао јер иду на мегдан Француској.