Прочитај ми чланак

Хорор на фудбалској утакмици: У стравичном масакру страдале 174 особе ВИДЕО

0

На фудбалском мечу у Индонезији је дошло до незапамћених сукоба који су донели велику смрт и страдање као последицу насиља.

У великом дербију два најпопуларнија клуба у Индонезији Арема и Персебаја који је завршен резултатом за гостујући тим по завршетку меча је дошло до жестоких сукоба и насиља.

Навијачи су одмах упали на терен након чега је реаговала полиција која је убацила сузавац.

То је изазвало стампедо који је проузроковао случајеве гушења како је објаснио шеф полиције на острву Јава где се меч одиграо.

“ Прво је дошло до нереда. До сада је страдало 127 особа укључујући и два полицајца, а преко 200 је рањено“, рекао је шеф полиције Нико Афинта, а у мђеувремену је број жртава наставио да расте и попео се до 174.


На снимцима се могу видети навијачи у црвеном и плавом како улазе у сукоб са полицијом на стадиону. Припадници снага који су били задужени за утакмицу обучени су за разбијање нереда и демонстрација.

Могу се видети и вреће са лешевима, велика количина дима.

Стадион Канџухаран, на којем је одиграна утакмица, прима око 42.500 људи за потребе фудбалских мечева, а према информацијама, пиштено је 4.000 више него што то дозвољава капацитет.

Фудбалски савез Индонезије (ПССИ) отказао је све мечеве који је требало да се одиграју следеће недеље, а Ареми ФЦ је забрањено одржавање утакмица на домаћем терену до краја сезоне.