Прочитај ми чланак

Хаити први ривал Косову

0

zastave-albanija kosovo-foto-rts_iff

Непризната Фудбалска репрезентација Косова играће први званични међународни меч против Хаитија 5. марта, највероватније у Косовској Митровици.

Ову вест пренеле су сви релетантнији косовски медији, међу којима су Коха Диторе која преноси изјаву челника ФС самопрокламоване републике Агима Адемија.

„Имам част и задовољство да најавим да ће Косово играти прву међународну пријатељску утакмицу 5. марта на Косову“, рекао је потпредседник ФС Косова

Иако Адеми није могао да потврди где ће утакмица бити одиграна, други потпредседник ФСК Беким Хаџију је рекао да ће то готово сигурно бити стадион „Адем Јашари“ у Косовској Митровици који се тренутно реновира.

„Позивам све навијаче да подрже Косово и помогну нам на путу ка чланству у УЕФА и ФИФА“, рекао је Хаџију.

Косово је први меч желео да игра против репрезентације Јамајке, али је ова карипска земља одустала због страха од немира на Балкану, поучени сукобима у БиХ.

Представници ФС српске покрајине су желели да први међународни меч одиграју против Хрватске или Босне и Херцеговине, али је ФИФА увела одређена ограничења Косову одобривши му да игра пријатељске утакмице.

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић није био доступан за коментар, као ни председник ФС Косова Фадиљ Вокри.

Води их Марк Кола, бивши шеф омладинске школе ПСЖ и тренер Ремса. Тим је преузео ове године.

За Косово би тог дана могли да наступе Самир Ујкани (Палермо), Љорик Цана (Лацио), Џердан Шаћири (Бајерн), Гранит Џака (Гладбах), Ваљон Бехрами (Наполи), Фатос Бећирај (Динамо). Ко ће заиста моћи да се појави, с обзиром на обавезе у тренутним селекцијама, видећемо за три недеље.

 

(Б92)