Прочитај ми чланак

Гудељ оперисан након што се срушио на терену, повратак фудбалу под знаком питања

0

Ситуација око Драгише Гудеља и даље је главна тема у Андалузији, одакле је његов клуб Кордоба. Српском фудбалеру уграђен је дефибрилатор након што се срушио на терену у току меча.

Тренер Кордобе Херман Креспо потврдио је да је операција протекла добро и да је иза клуба јако тешка недеља због свега што се дешавало око брата српског репрезентативца Немање Гудеља.

-Иза нас компликована недеља због свега што се десило са играчем којег сви много волимо и који је освојио свлачионицу. Нисмо очекивали да ће тако нешто да се деси, први дани су били тешки, слике су пролазиле и ноћи су биле компликоване. Тешко је било ухватити сан – почео је Креспо.

Креспо је у емотивном обраћању открио да се све променило када је успео да загрли Драгишу у болници.

– Било је затишје, неизвесност је трајaла међу играчима, пре него што су дошле позитивне вести. Свлачионица нестрпљиво жели да оствари победу и посвети је њему. Сада још већу жељу имамо, Драгиша то заслужује – открио је тренер Кордобе пред меч са Понтеведром.

Креспа радује жеља Драгише да се врати фудбалу, али нaглаша да је у овом тренутку спорт споредан и да се најбитније да се опорави.

– Знам да ће бити веома тешко не рачунати на њега ове сезоне, али надамо се да ћемо моћи брзо да га видимо на терену. Према ономе што нам доктори кажу, тако ће и бити – закључио је тренер Кордобе, уз захвалност свима из медицинске службе и болнице.