• Почетна
  • СПОРТ
  • Глуви телефони, сујета или нешто треће: Михајловић – Вермезе, па нисмо у браку!
Прочитај ми чланак

Глуви телефони, сујета или нешто треће: Михајловић – Вермезе, па нисмо у браку!

0

Sinisa Mihajlovice(П. В. – МОНДО – фото: МН Пресс)
Селектор „орлова“ одговорио на прозивке тренера Партизана и Црвене звезде. „Ја сам њих звао, они мене не. Па, не морамо да се чујемо сваки дан, нисмо муж и жена“, рекао Михајловић.

Ударна фудбалска тема је предстојећа утакмица у квалификацијама за Мундијал између Хрватске и Србије, а за мишљења и прогнозе питају се сви, сви желе нешто да кажу. Најпозванији су, наравно, они којима је фудбал посао.

А неки од њих претходних дана имали су потребу да кажу и нешто на рачун селектора Србије Синише Михајловића. Тренери Партизана и Црвене звезде Владимир Вермезовић и Александар Јанковић рекли су да их селектор српског националног тима ништа не пита, не зове…

То им, је наравно, засметало.

Шта о томе каже Михајловић?

Одговара да је њему апсолутно мирна савест, јер је управо он био тај који је позвао обојицу и интересовао се за поједине играче – кандидате за национални тим. Узајамности, додаје, није било.

„Звао сам Вермезовића три-четири пута. И са Јанковићем са разговарао. Ја сам њих звао кад ме је интересовало нешто о неком играчу. Рекао сам им да ако буду имали било какав проблем са неким играчем, ако тај неће да тренира или нешто друго да ми обавезно јаве, јер бих онда и ја попричао са тим играчем и рекао му да неће играти у репрезентацији ако тако настави.

Кад може један Вентура који годинама ради у Италији да ме зове (ранији проблем са Аленом Стевановићем, прим.аут.), или било који други тренер, могу и њих двојица. Вермезовић ме ниједном није звао, ни Јанковић. Из тога сам закључио да нису имали никакав проблем ни са једним играчем“, рекао је Михајловић у суботу, на конференцији за новинаре у хотелу „Хајат“.

Селектор каже да проблем, свакако, није у њему.

„Могу да ме позову кад год хоће. И господин Тумбаковић (спортски директор Партизана) би могао да се информише пре него што изађе у јавност са неком изјавом. Ја сам увек на располагању. Вермезовића познајем дуго, ценим га, добар је момак, али знате шта, па нисмо Вермезовић и ја муж и жена, па да се чујемо сваки дан!“, узвратио је Михајловић на свој начин.