Прочитај ми чланак

ГЕСТ ЗА ДИВЉЕЊЕ – Тринкијери довео цео тим на вечеру за помоћ малом Николи

0

Хуманитарна вечера са тренером КК Партизан, Андреом Тринкијеријем, коју је покренула Хуманитарна организација "Заједно за живот" за лечење трогодишњег Николе Павловића од тешког тумора, премашила је сва очекивања јер је нови тренер Партизана одлучио да са собом на вечеру поведе, ни мање ни више него – цео тим КК Партизан.

Италијански стручњак је на тај начин покушао да подигне свест у јавности о помоћи која је потребна малом Николи.

Фото: Заједно за живот

Довођење целог тим КК Партизан у ресторан Балкан Ескпрес у Земуну који је изашао у сусрет овој хуманитарној акцији је било наравно изненађење, па је Ђорђе Лукић, Србин из Швајцарске који је дошао са оцем у Србију само због вечере са тренером Партизана, био позитивно изненађен и мало је рећи у благом шоку.

„Ја још увек не могу да верујем да је господин Тринкијери дошао са целим тимом КК Партизан и указао нам овакву част. Све што сам мислио о њему као навијач, дефинитвно је потврдио вечерас и доказао да је велики човек и господин. Овде смо сви са истим цијем, да помогнемо малом Николи и ово није први пут да се укључујемо у акције Хуманитарне организације ‘Заједно за живот’, јер смо претходно куповали и дресове преко интернет аукција. Позивам све људе добре воље да помогну малом Николи у лечењу, укључивање у ову акцију био је наш мали допринос“, изјавио је Лукић који је понудио највећу цену за вечеру са тренером Партизана на интернет аукцији.

Тренер Партизана захвалио се донаторима који су лицитали за вечеру са њим и напоменуо да је ово начин да екипа делује као тим, како на терену, тако и ван њега када је потребно у друштвено ангажованим акцијама.

Фото: Заједно за живот

„Ово је велика инспирација, ја не требам ништа да кажем, оно што смо урадили је доста, свака реч је превише. Потребно је да дамо подршку и помоћи, ово је мала ситница да би се урадило нешто веће. Мислио сам да је моменат да урадимо нешто веће и зато сам позвао целу екипу. Апелујем на целу јавност да помогне малом Николи и позивам људе да се укључе у акцију. Ми ћемо као породица и као тим наставити да будемо друштвено ангажовани и да помажемо колико можемо“.

Једина нада за Николино излечење налази у болници у Ђенови, чији су лекари пристали да се ухвате у коштац са тешким тумором и компликованом операцијом којом се мора извадити тумор из грудног коша који је тик поред срца. Након операције уследиће и трансплантација коштане сржи и имунотерапије које су јако скупе и цело лечење износиће 250.000 евра, што далеко превазилази могућности Николине породице и пријатеља.

Фото: Заједно за живот

Због тога је Хуманитарна организација „Заједно за живот“ покренула акције за лечење малог Николе, а након Тринкијерија, акцији се придружио и легендарни Жарко Паспаљ који је посетио Николу у одељењу болнице у Тиршовој у којој малишан проводи време због исцрпљујућих зрачења.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!