Прочитај ми чланак

„ГДЕ ЈЕ НОВАК?“ Нови напад на Србина, тениске легенде бране Ђоковићеву одлуку

0

Новак Ђоковић и чланови његовог тима, као и сви остали српски играчи који су били у САД, вратили су се током четвртка у Европу.

Шампион Аустралијан опена је искористио прилику да, како је навео у поруци на Инстаграму његов кондициони тренер Марко Паники, “ухвати последњи лет за Европу”, али није се свима допала идеја Новака Ђоковића да без објашњења напусти амерички континент.

Његове колеге, Јапанац Данијел Таро и Американац Ноа Рубин, очигледно су сматрали да је Новак требало лично да их обавести шта се дешава иза кулиса и да ли ће се уопште играти тенис у Америци.

– Ђоковић напушта САД пре него што је иједан турнур после Индијан Велса отказан или одложен. Коју информацију сам пропустио? – написао је Таро, како преноси портал нова.рс, у поруци на Твитеру.

Одговор је добио од Рубина:

– Бити у мраку је нормална ствар на овом свету. Хајде да кажемо групи одабраних шта се дешава, а друге пустимо да нагађају.

Можда неочекивано, али у Новакову одбрану стали су бивша број један светског тениса Линдзи Девенпорт и познати тениски стручњак Пол Анакон. Они су на “Тенис ченелу” имали разумевања за Ђоковићеву одлуку.

– Имам извесну сумњу да је као председник АТП Савета играча он међу првима који ће знати какве одлуке су донете, али веома често се дешава да је то различито од момента објављивања – изјавио је Анакон.

Линдзи је била још конкретнија.

– Људи морају да имају на уму да играчи доносе личне одлуке. И ако је осетио потребу да се врати породици, можда га није било брига о једном турниру који ће се можда одиграти, а можда и неће. Ми не знамо тачно када је све одлучено и кад је он то сазнао, али играчи имају право да одлучују како сами желе. Има двоје мале деце код куће, сигурна сам да је то имао на уму – поручила је Американка.

Међу малобројним реакцијама на одлуку да нема тениса у наредних шест недеља, издваја се она од стране трећег тенисера света, Доминика Тима. Он је отказивањем Индијан Велса ни крив ни дужан изгубио 1.000 поена и прилику да их брани.

– Нажалост, морамо да се спакујемо и одемо без одиграног турнира у САД. Жао ми због свих навијача и људи који су радили да ове турнире учине посебним. У овом тренутку морамо да прихватимо одлуку и дамо све од себе да сачувамо здравље свих нас. Увелико планирам да ускоро опет ударам лоптицу и обавештаваћу вас на време чим будем имао неке вести – изјавио је Тим.