Прочитај ми чланак

Гатузова Пиза се дуго држала, али је Љајићева бомба срушила криви торањ

0

Нова одлична партија српског везисте, који је погурао Михајловићев тим у продужецима - 4:0

14804586773724

Торањ у Пизи јесте крив, али се вечерас у Торину 90 минута држао на чврстим темељима. Ипак, Адем Љајић је имао бомбу за његово рушење. Дуго је Пиза одлолевала на Олимпику, Гатузов тим је изборио и продужетке, иако је од 75 минута играо са играчем мање због повреде Лазарија, али је тамо човек одлуке био српски везиста, који је постигао први и наместио други погодак Максију Лопезу. Домаћин је до краја напунио мрежу ривала до врха 4:0 (0:0, 0:0).

Михајловић вероватно поново неће бити задовољан, јер није планирао превише да користи најважније играче. Када је видео да ће резервисти тешком муком изаћи на крај са Гатузовим ратницима на терену, српски тренер је у ватру гурнуо Љајића и Белотија, који су потом на терену провели два продужетка и тако се значајно уморили пред гостовање Сампдорији у Серији А.

Лопез у нападу са Бојеом и Мартинезом није имао решење за одбрану гостујућег тима, која је у продужетку доживела убедљив пораз, али је заслужила све похвале. Макси је у завршници регуларног тока меча могао до гола, али је уместо мреже затресао пречку, па се отишло на додатних пола сата, а тамо је пресудио квалитет домаћина.

У осмини финала Торино иде на ноге Милану, који ће бити домаћин у осмини финала.