• Почетна
  • СПОРТ
  • Гаспром представио акцију „Фудбал за пријатељство“
Прочитај ми чланак

Гаспром представио акцију „Фудбал за пријатељство“

0

fudbal,lopta-jpg_660x330

(Бета)

Руска компанија Гаспром представила је данас у Београду пројекат „Фудбал за пријатељство“, чији је циљ укључивање деце и омладине у спортске активности.

На стадиону Црвене звезде представљен је пројекат у који ће бити укључена деца узраста од 10 до 16 година, као и омладинске селекције фудбалских клубова из осам европских земаља – Британије, Немачке, Русије, Бугарске, Мађарске, Словеније, Грчке и Србије.

Тим поводом биће организован међунардони форум омладинских селекција клубова у Лондону од 24. до 26. маја, где ће деца имати прилику да уживо гледају финале Лиге шампиона на Вемблију.

„Циљ програма је да подржи духовни и физички развој младих нараштаја укључивањем деце и омладине у спортске активности и програме уметничких секција“, рекао је на конференцији за новинаре Душан Бајатовић, директор компаније Јужни ток Србија, што је заједничко предузеће Србијагаса и Гаспрома.

Технички директор компаније Јужни ток Павел Персидски истакао је да је главни циљ пројекта подршка деци да се баве спортом.

„Пројекат има за циљ да стимулише здрав начин живота код младих и љубав према спорту. Тако деца на најбољи начин могу да науче да подржавају и поштују једни друге. Током боравка у Лондону имаће прилику да се друже, стекну пријатеље и упознају традицију других народа. Уверен сам да ће из оваквих пројеката израсти прави шампиони“, рекао је Персидски.

Вођа Звездине експедиције у Лондону биће бивши фудбалер црвено-белих Душан Савић.

„У животу фудбалера највећи циљ и остварење сна је освајање Лиге шампиона. Покушавам да замислим себе са 15 година у позицији ових дечака који ће имати прилику да присуствују финалу. Вероватно не бих спавао од узбуђења. Ово ће бити и моје прво финале које ћу посматрати уживо“, истакао је Савић.

Пројекат Фудбал за пријатељство биће реализован под патронатом једног од најбољих европских фудбалера свих времена Франца Бекенбауера.

Гаспром поред Звезде спонзорише и руски Зенит, немачки Шалке, као и енглески Челси.