Прочитај ми чланак

ГАМАД: Новаку забрањен улазак у Аустралију на 3 године, више неће играти Мелбурн?

0

Новак Ђоковић биће депортован из Аустралије, аутоматски ће му бити и одређена трогодишња забрана уласка у земљу.

Новак ће морати да плати трошкове суђења, а што се тиче забране уласка у Аустралију, то се може ревидирати пред следећи Аустралијан опен.

Наиме, постоје изузеци од забране у случају „изузетних околности“, ако у интересу Аустралије буде да Новак учествује.

Огорчен је Ђоковић, победио је већ када је судија Кели пресудио, али је министар за имиграције Алекс Хок искористио дискреционо право да га депортује.

Кели је онда пребацио случај на Федерални суд јер је већ рекао своје, а онда је Федерални суд остао при одлуци Хока. Огласио се и Новак после свега.

„Желео бих да дам кратку изјаву да се осврнем на одлуку после данашњег рочишта у Суду. Сада ћу узети мало времена да се одморим и опоравим, пре него што дам било какве даље коментаре осим овога. Изузетно сам разочаран пресудом“, рекао је Новак, преноси Ејџ.

„Непријатно ми је што је фокус протеклих недеља био на мени и надам се да сада сви можемо да се фокусирамо на игру и турнир који волим. Пожелео бих играчима, званичницима турнира, особљу, волонтерима и навијачима све најбоље на турниру. На крају, желео бих да се захвалим својој породици, пријатељима, тиму, навијачима, навијачима и мојим сународницима Србима на сталној подршци. Сви сте ми били велики извор снаге.“