Прочитај ми чланак

ФУТСАЛ – ПОЛУФИНАЛЕ: После продужетака Србија-Русија 2:3 (ВИДЕО – СВИ ГОЛОВИ)

0

srbij rusija futsal
Футсал репрезентација Србије није успела да се пласира у финале ЕП.

„Орлови“ су у београдској „Комбанк арени“ тек после додатних 10 минута поражени од Русије са 3:2 и за бронзу ће се борити против пораженог из меча у којем се састају Шпанија и Казахстан.

ТОК МЕЧА

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

Меч је почео. Први су, после тридесетак секунди игре, запретили Руси. Оштро по земљи је шутирао натурализовани Бразилац Едер Лима, али је лопта прошла поред гола. Чини се да су „орлови“ са превише респекта ушли у сусрет са Русима, који врше велики притисак на српску одбрану. Коцић је изгубио неколико лопти на десетак метара од гола, али Руси то нису казнили.

Први покушај Србије, шутирао је Перић на уласку у четврти минут сусрета, али је лопта ишла право у голмана Русије, који није имао превише проблема да заустави покушај капитена „орлова“. Први минути утакмице пролазе у знаку голмана обе репрезентације. Најпре је Aксентијевић уз мало проблема заутавио покушај једног руског фудбалера, који је шутирао из слободног ударца скоро са пола терена, да би потом „зборањи“ поново запретио Перић, али је чувар мреже Русије лопту одбио у корнер.

На половини првог полувремена нема голова. Српски репрезентативци ослободили су се почетног притиска Руса аи све чешће прете ривалу, иако руски дефанзивци, засад, успешно излазе на крај са нападима „орлова“. У 12. минуту велика прилика за Русе. Едер Лима је прошао уз гол аут линију, „заврнуо“ је лопту у средину, али су Руси из два покушаја успели да изборе само корнер.

ГОООЛ – 0:1 ЕДЕР ЛИМA

У 13. минуту натурализовани Бразилац доводи Русе у вођство. Перић је изгубио лопту на осам, девет метара од гола, покушали су капитен „орлова“ и још један српски репрезентативац да је врате у посед Србије, али је спретнији био Лима, који је обишао истрчалог Aксентијевића и у паду затресао мрежу.

Велика прилика за Србију, уз много среће Руси успевају да сачувају мрежу. Одличном комбинацијом „орлова“ после индиректног ударца Живановић је остао сам на пет метара, шутирао је по земљи у празан гол, али су два руска репрезентативца заједничким снагама успели да спрече лопту да уђу у мрежу и потом је избаце у аут. Још једна одлична прилика за српску селекцију. После аута Рајчевић је остао сам пред голом Русије, шутирао је у паду, али је голман „зборнаје“ парадом спречио сигуран гол.

Прво полувреме је завршено минималним вођство Русије.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

Наставак меча почео је нападом Русије. Одличан покушај Рајчевића за мало је био непрецизан. Корнер је извео Коцић, Рајчевић је „ухватио“ перфектан волеј, али је лопта прошла мало поред стативе. Покушај Перића са десетак метара у 23. минуту руски голман брани тако што лопту избацује у корнер.

Судије су пропустиле прилику да свирају пенал за Србију. Перић је лако, у ситуацији један на један, избацио једног руског играча, ушао је у шест метара, и у тренутку када је склонио лопту у ноге му је ушао голман руске селекције. Aрбитар је показао да је гол аут. Доминантна је српска селекција на почетку других 20 минута. Покушај Ракића са дистанце у 25. минуту руски чувар мреже парадом брани.

ГОООООООООЛ – 1:1 КОЦИЋ

Србија је материјализовала бољу игру у другом полувремену, феноменалним голом Младена Коцића у 26. минуту. Један од најбољи српских репрезентативаца је одлично прошао по левој страни, шутирао са дестак метара и погодио рашље супротног угла гола Руса.

Руси су успели мало да се ослободе притиска Србије. Запретили су покушајем са дистанце, после корнера, али је Aкентијевић одлично интервенисао и отклонио опасност на истеку пола сата игре.

ГОООЛ – 1:2 AБРAМОВ

Руси поново воде, леп гол је постигао Aбрамов у 33. минуту. Снажни руски фудбалер је на десетак метара од гола, искоса са леве стране, у пријему пребацио Коцића, окренуо се, био јачи у дуелу и спољним делом стопала погодио је горњи десни угао гола истрчалог Aкснтијевића.

Пет и по минута пре краја меча Едер Лима добија други жути картон и завршава меч. Поред тога Руси су направили и пети прекршај, па ће сваки наредни значити и пенал са десет метара.

ГОООООООООЛ – 2:2 СИМИЋ

Србија је на најбољи начин искористила играча више у пољу. Одличну акцију „орлова“ голом је крунисао јунак меча са Украјином Милош Симић. Перић је дијагоналом са десне стране пронашао усамљеног Симића, који је неометан лопту са метар од гола само проследио у мрежу у 36. минуту. Пошто је Србија постигла гол, Руси су комплетни.

ПРВИ ПРОДУЖЕТAК

Први продужетак нападом су почели Руси, прву шансу имали су Срби. Рајчевић је одлично шутирао из трка искоса са десне стране, али је чувар мреже Русије лопту избацио у корнер.

ГОООЛ – 2:3 РОМУЛО

На уласку у последњи минут првог продужетка Русија поново води, стрелац је Ромуло. Поново су српски репрезентативци пали из прекида. На готово идентичан начин на који су капитулирали против Укрјаине, „орлови“ су примили гол и од Руса. С том разликом што је овога пута аут изведен са леве стране, и што је руски репрезентативац био удаљен од гола око пет, шест метара.

Крај првог продужетка.

ДРУГИ ПРОДУЖЕТAК

Искусно су Руси до краја меча чували лопту у свом поседу, Србија је покушавала да дође до гола, у последњем минуту и са играчем више, али на жалост нису успели.