Прочитај ми чланак

ФУРИОЗНИ ЂОКОВИЋ у полуфиналу Вимблдона!

0

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Вимблдона, пошто је у три сета победио Давида Гофана – 6:4, 6:0, 6:2.

Српски играч одиграо је феноменалан меч против Белгијанца, који је у другом и трећем сету потпуно нестао са терена.

Новак је пружио своју најбољу партију на овогодишњем Вимблдону и ни у једном тренутку се није постављало питање победника.

Током првог сета гледали смо велику борбу, Гофан је ушао спремно у дуел, играо је одлично са основне линије и Ђоковић је имао доста проблема.

Српски тенисер први је и претрпео брејк, у седмом гему првог сета, међутим од тог тренутка на терену је постао само један тенисер – Новак Ђоковић. Гофан је водио 4:3 и сервирао за 5:3, али није успео да потврди одузети сервис.

Од тог тренутка следи серија од десет узастопних гемова најбољег играча света. Новак први сет добија са 6:4, а потом други с нулом – 6:0!

Гофан није успео у првом сету да искористи предност брејка и од тог тренутка је потпуно пао. Трећи сет добија резултатом 6:2 и за мање од два сата пролази међу четири најбоља у Лондону.

Ђоковић је имао три аса и три дупле сервис грешке, освојио је чак 76 одсто поена на први сервис и одличних 50 одсто на други. Спасао је пет од шест брејк лопти и оставио је 24 директна поена.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!