Прочитај ми чланак

ФУДБАЛ: Светски првак на клупи Србије

0

Млади, 40-годишњи стручњак је јуче (полу)тајно допутовао из Чикага у Београд и започео преговоре са челницима Фудбалског савеза Србије о преузимању А тима

ВЕЉКО Пауновић нови селектор Србије! За сада је то жеља председника ФСС Славише Кокезе, али и већег дела навијача наше фудбалске репрезентације. Млади, 40-годишњи стручњак је јуче (полу)тајно допутовао из Чикага у Београд и започео преговоре са челницима Фудбалског савеза Србије о преузимању А тима који је пре непуних месец дана изборио директан пласман на Светско првенство у Русији следећег јуна.

– Не могу ништа да причам о контактима са ФСС јер их није ни било. Имам актуелан уговор са Чикаго Фајером, сезона у МЛС лиги је управо завршена и сада правим планове за нову такмичарски годину пошто смо испали из плеј-офа – било је све што је Пауновић рекао за „Новости“ пре два дана када се, очигледно спремао на пут за Београд.

Позови светског првака ради успеха је очигледно била девиза којом су се у ФСС водили када су одмах по растанку са Муслином контактирати Пауновића који је 20.јуна 2015.године постао првак света са омладинском репрезентацијом Србије на Новом Зеланду.

Тада су у екипи „орлића“ доминирали Андрија Живковић, Сергеј Милинковић – Савић, Марко Грујић, голман Предраг Рајковић и други. Веома брзо, већ по повратку репрезентације са азијске турнеје, а којој ће у у улози в.д. селектора бити Младен Крстајић, на клупу „орлова“ би могао да седне Пауновић и тако испуни своју жељу од пре две године да води и сениорски тим своје земље.

Разговори са ФСС су у почетној фази и сада је само питање добре воље Пауновића, преговарачких способности Славише Кокезе и става људи у Чикаго Фајеру, да ли ће се поклопити сви детаљи који би значили да репрезентација добила једног од најмлађих селектора у својој историји.

ЛИЧНА КАРТА

ВЕЉКО ПАУНОВИЋ рођен 21.8.1977. У Струмици

Играчка каријера: Партизан, Марбеља, Атлетико Мадрид, Мајорка, Овиједо, Тенерифе, Хановер, Хетафе, Рубин Казањ, Алмерија, Филафелфија.

Тренерска каријера: секције Србије до 18, 19 и 20 година, Чикаго Фајер.