Прочитај ми чланак

ФУДБАЛ: Прваци света заслужују нови стадион!

0
Фото:  Instagram/sergej__20,fss.rs,Tanjug/AP

Фото: Instagram/sergej__20,fss.rs,Tanjug/AP

Од тренутка када је Немања Матић у Старој Пазови поставио питање председнику Владе Србије када ће наша земља добити нови национални стадион, у јавности су почеле бројне полемике на ову тему.

Опречне су реакције, а главни аргумент критичара је да у данашњој Србији има много важнијих објеката за изградњу него што је то још један у низу стадиона у нашем главном граду.

Међутим, с друге стране је јасно да и наши највећи стадиони више не испуњавају критеријуме УЕФA и ФИФA и да се ближи дан када се на њима више неће моћи играти међународне утакмице.

На ову тему је у интервјуу “Куриру“ говорио и министар омладине и спорта Вања Удовичић, који нема никакву дилему. Његов став је да је Србији потребан нови Национални стадион, поготово што имамо веома даровиту генерацију фудбалера до 20 година, која је ове године освојила титулу првака света.

“Aко поставимо питање да ли нам је потребан национални фудбалски стадион, одговор је: ‘Да. Aпсолутно’. Зашто и ко то коментарише и прави паралелу с болницама и школама, о томе не желим да говорим. Врло је јасно речено да једно не искључује друго, управо супротно.

Aпсолутни је парадокс да имамо омладинске светске шампионе у фудбалу, а да чекамо дан када ће нам УЕФA и ФИФA забранити да играмо на нашим стадионима. То је нешто што нас озбиљно забрињава и што морамо и хоћемо да решимо управо изградњом једног националног стадиона по највишим светским стандардима“, изјавио је Удовичић, а преноси “Курир“.

Када је у питању цена изградње Националног стадиона, тренутно се барата износом од 150 милиона евра, али ће се све много прецизније знати када буде изабран пројекат и локација на којој ће се градити овај објекат.

Извор: Курир.рс, Спортске.нет