• Почетна
  • СПОРТ
  • Фудбал: Партизан већ шампион? (Анализа, видео са головима и приликама)
Прочитај ми чланак

Фудбал: Партизан већ шампион? (Анализа, видео са головима и приликама)

0

Partizan Ofk begd(МОНДО, фото: МН Пресс, FkPartizanSampion)
Партизан – ОФК Београд 2:0. Црно-бели имају 11 бодова предности над Црвеном звездом. Да ли је првенство решено? Погледајте голове и шансе.

Да ли је 17. марта, 11 кола пре краја првенства, решено питање шампиона?

Историја каже да јесте, упркос чињеници да су још 33 бода у игри.

Прво је у недељу Црвена звезда поражена од Радничког у Нишу, а онда је Партизан забележио 15. узастопну победу над ОФК Београдом и пред 8.000 својих навијача практично прославио шесту титулу у низу, а 25. у историји којом ће се (или би се) црно-бели изједначили са „вечитим ривалом“.

Разлика је 11 бодова пред паузу у првенству због обавеза „орлова“ у Загребу и Новом Саду. Недостижно.

У мечу 19. кола Јелен Суперлиге, а 116. градском дербију између црно и плаво-белих: Партизан – ОФК Београд 2:0 (0:0). Десету победу у исто толико мечева ове сезоне у Хумској (33:4), а четврту овог пролећа без примљеног гола (9:0), обезбедили су погоцима Александар Митровић у 49. и Предраг Лука у 59. минуту.

Први гол, и то веома леп, после соло акције постигао је млади Митровић, када је украо лопту ривалима на левом крилу, а онда лажњаком „поломио кичму“ Данијелу Гашићу па са рогља петерца пласирао лопту под пречку немоћног Лукача.

Био је то седми Митровићев гол у првенству, а 12. у сезони!

Десет минута касније – 2:0! И други гол Предрага Луке од доласка из Рада, а аситирао му је Немања Којић, који је до сада постигао три гола. Којић се „извукао“ на лево крило и практично не гледајући пребацио лопту слабијом, левом ногом на „другу“ стативу где је у пуном трку био Лука.

„Поклонио“ се и послао лопту главом у мрежу Лукача, који је остао „ни тамо-ни вамо“.

Голу Луке радовао се и репрезентативац Србије и један од адута Синише Михајловића на „Максимиру“ и „Карађорђу“, Радосав Петровић.

Види извештаје осталих утакмица, резултате и табеле

Partizan Ofk begd.jpgp1
После нове победе „Парног ваљка“ над „романтичарима“, укупан скор је 66-28-22 у корист црно-белих, док су плаво-бели последњи пут победили 9. септембра 2006. године и то у Хумској (0:1), голом Александра Коларова.

Тим Зорана Милинковића очајно је почео и вечерас наставио пролећни део првенства, у лиги узео је бод од могућих 12 уз један постигнут гол за 360 минута, а прошле среде „романтичари“ су у Новом Саду поражени од Војводине „само“ 1:0, у утакмици коју је решио Абубакар Оумару, а сјајни чувар мреже ОФК Београда Милан Лукач спречио да „лале“ славе убедљиву победу.

Невероватно, ОФК Београд је јесењи део првенства завршио са три првенствене победе и једном у Купу, против Црвене звезде.

Милинковић поред раније повређених Драгана Богавца и Александра Палочевића из за сада непознатих разлога у Хумској није „скинуо“ стандардне Петра Грбића, Весељка Тривуновића и Предрага Павловића. Зашто, то (за сада) никоме није јасно.

У наредном колу ОФК Београд дочекује Слободу, па иде на ноге Војводини, док Вермезовићев тим игре две узастопне утакмице у гостима, прво против Хајдука у Кули, а потом против Слободе у Ужицу.

 

ПАРТИЗАН: Стојковић – Миљковић, Пајовић, Иванов, Лазевски – Смиљанић, Илић (од 64. Јојић), Лука (од 90. Силва), Брашанац – Митровић (од 73. Шћеповић), Којић.

ОФК БЕОГРАД: Лукач – Петковић, Аџић, Гашић, Васиљевић – Николић, Здјелар, Јешић (од 76. Чаврић), Павловски (од 64. Батиоха), Ивановић – Шкрбић (од 71. Ивановић).

ИЗ МИНУТА У МИНУТ

У првих 25 минута није било акција вредних помена, осим што је на једну „ничију“ лопту на време истрчао голман Партизана Владимир Стојковић и на око 30 метара од гола испуцао је у аут испред Саше Здјелара. Први шут на голу виђен је у 22. минуту, када је искоса са десне стране покушао Дарко Брашанац, али је тукао високо преко гола.

Занимљивије је на трибинама…

29 – Прва шанса на утакмици! Александар Јешић преварио је неодлучног имењака Лазевског и по десној страни „скинуо“ му лопту главом, дао себи фор, „заломио“ Томислава Пајовића на 12, 13 метара од гола, али су Пајовић, Иван Иванов и Стојковић троструким клизећим стартом успели да изблокирају брзоногог Јешића у последњем часу!

Било је близу да буде 0:1.

32 – Лепа акција Брашанца, који је четврти узастопни пут старт овог пролећа и Митровића, коју нападач црно-белих завршава први ударцем у оквир гола, али толико слабим да је Лукач без проблема одбранио и послао лопту у контру у којој је Игор Ивановић центрирао, лопта је отишла на лево крило, где су у дуелу били Предраг Лука и Марко Павловски.

Лука је поткачио по нози „десетку“ гостију, који је чини се прекасно и невешто пао да би судија Новица Анђеловски и помислио да суди пенал. Иако је контакта било…

43 – После још једног благог покушаја Митровића, на другој страни Марко Петковић покушао је „дроп кик“ искоса са десне стране, са око 17 метара од Стојковића, али је умало добацио до јужне трибине.

44 – Најбоља шанса на утакмици! Ни из чега, Партизан је створио шансу после које је „морало“ да буде 1:0. Урадио је то, наравно, капитен Саша Илић. Он је са 25 метара „теледиригованим“ пасом „кроз“ одбрану гостију избацио бека Александра Миљковића пред Лукача.

Миљковић је у маниру нападача примио лопту, а онда ипак показао да је бек јер је потпуно усамљен са 11 метара шутирао левом ногом право у истрчалог Лукача. Лопта се одбила од голмана „романтичара“ на волеј Митровићу који је из поправног још горе шутирао.

У наредних неколико минута публика му је звиждала…

FKPartizanbgdp2ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

47 – Друго полувреме почело је центаршутем Миљковића са десног бока у шеснатестерац, који су плаво-бели успели да избију али таман на ногу усамљеном Луки који је „пуном“ тукао са 18 метара, али је лопта прохујала око метар, метар и по изнад пречке. Партизан сада напада ка јужној трибини.

49 – Оно што је наговестио Лука, урадио је Митровић два минута касније. Постигао је можда и гол кола и „изазвао“ бакљаду на стадиону.

59 – Између два гола Партизана није било ничега вредног помена. Практично за десет минута игре, црно-бели су створили две шансе и постигли два гола, вероватно решили и меч и првенство. Када је Лука повисио на 2:0 на „ЈНА“ зачуло се: „Титула, титула, славиће се титула…“

64 – Прва шанса за ОФК Београд у другом полувремену. Са седам, осам метара од гола Миљан Шкрбић покушао је главом, али је Стојковић био на месту. Потом, Вермезовић је извукао из игре капитена Илића, који је у првом минуту утакмице добио јак ударац и издржао сат времена на терену.

Илић је терен напустио са озбиљним ожиљком на листу ноге. Заменио га је Милош Јојић. Мењао је и Милинковић, који је на терен послао другог нападача, Августа Батиоху, уместо Марка Павловског. Нешто касније, стрелца Митровића заменио је потенцијални стартер „орлова“ у петак на „Максимиру“, Марко Шћеповић.

Практично, уз сви шест измена на две стране, до краја утакмице виђени су само повремени напади Партизана ка Лукачу, који није имао много посла.

Свима у Хумској, а и шире, било је јасно да је готово – 2:0.