Прочитај ми чланак

ФСС: Партизан оштећен, Звезда није

0

vasic

Судијска комисија ФСС оценила да у Нишу на утакмици 10. кола Суперлиге између Радничког и Звезде није било грешака, док их је у истом колу било у Хумској, где је гостовао Напредак.

Колико су само полемике у јавности изазвале две судијске одлуке после десетог кола Суперлиге.

Црвена звезда се жалила да је оштећена за регуларан погодак у Нишу, који би јој највероватније донео сва три бода против Радничког (1:1), док су црно-бели сматрали да им код куће није свиран пенал у дуелу са Напретком (1:1).

Звезда није у праву, Партизан јесте!

Судијска комисија Фудбалског савеза Србије после пажљиво прегледаних снимака ових утакмица и спорних детаља, утврдила је да су оштре реакције из Љутице Богдана биле неосноване, јер је одлука другог помоћног судије Јовице Илина да поништи гол Горана Гогића у финишу меча апсолутно исправна.

Са друге стране, главни делилац правде на мечу Партизан – Напредак, Александар Васић, као и судија иза гола Новак Симовић, нису поступили исправно када су дозволи да се игра настави пошто је Немања Којић оборен у казненом простору Крушевљана.

Комисија је утврдила да је у тој ситуацији из другог полувремена, при резултату 1:0 за госте, било елемената за најстрожу казну.

Поменуте судије зарадиле су суспензију до даљег, а на „хлађење“ ће и главни судија утакмице Спартак – Чукарички, Владимир Недељковић. Како се наводи, он је направио неколико пропуста и испољио је несигурност приликом доношења одлука.

(Мондо)