Прочитај ми чланак

Фрка у Мелбурну: Аустралијан опен ударио на Ђоковиће због руских застава

0

Организатори реаговали.

Новак Ђоковић је убедљивом победом против Андреја Рубљова обезбедио пласман у полуфинале Аустралијан опена, а после меча је уследило и велико славље навијача.

Међу њима се нашло и неколико навијача са руским заставама и ликом Владимира Путина симболом „З“ на мајицама који је заштитни знак руске војске.

Срђан Ђоковић се сликао са њима и узвикнуо „живела Русија“. Уследио је хистеричан напад у западним медијима због његовог потеза, а организатори су издали саопштење због тога јер је уношење руских застава и симбола строго забрањено због војне акције у Украјини.

„Мала група навијача је правила проблеме са недозвољеним заставама. Биће суочени са последицама. Играчи и њихови тимови су упозорени на политику турнира што се тиче застава и на сваку ситуацију у којој праве прекршаја. Наставићемо да радимо са обезбеђењем и државним структурама“, стоји у саопштењу Аустралијан опена.

Поменути навијачи су приведени и избачени из комплекса.

Директор турнира Крег Тајли, који се борио за долазак Новака Ђоковића на овогодишњи Аустралијан опен, одлучио је да нема никаквих санкција за Срђана Ђоковића.

На дешавања у Род Лејвер Арени реаговао је и украјински амбасадор у Аустралији Васил Мирошниченко.

„Пун пакет. Међу српским заставама и руска, Путин, слово З и певање про руских песама. Срамота“.