ФРАНЦУСКА ИЗБАЦИЛА ДРИМ ТИМ Србија за 5. место против Амера и Србина Поповића

0

Француска је сензационално избацила Американце у четвртфиналу Мундобаскета и тако ћемо гледати судар гиганата, али, гле чуда, не у финалу, већ у разигравању за 5. место.

Foto: AP

Србија је тако остала без директног пласмана на Олимпијске игре, али бар може да поправи утисак у мечу са Дрим тимом.

-То је још једна утакмица, оба тима ће покушати да победе. – кратко је рекао Грег Попoвић звани Поп и Луди Србин, о окршају са „орловима“ очигледно разочаран поразом. – Сваки пораз боли, а овај посебно. Поносан сам момцима који су овде јер они ти који су истрчали на терен вечерас. Не треба причати о онима који нису хтели да играју. Французи су заиста били добри, имали су менталну снагу и то треба поштовати.

Не постоји човек у професионалном спорту који је толико дуго на челу неког клуба од њега. Већ 22 године предводи Сан Антонио Спарсе, а у Кину је стигао као „коуч“ Дрим тима. Кажу никад слабијег, па испада да је Луди Србин Поповић главна звезда америчке екипе.

Уосталом, има пет шампионских НБА титула, али и горко искуство које су му приредили његови Срби 2002. у Индијанаполису,  када је био помоћник селектору Џорџу Карлу.

Донован Мичел, звезда Јуте, свестан је да сутра Дрим тим чека тежак посао.

– Србија има одличне играче, али ми ћемо бити спремни. Јасно је да је Јокић веома добар, да Србија има изузетно талентован тим. Није лако када изгубите овакав меч, али морамо да се саберемо и дамо све од себе – рекао је Мичел.