Прочитај ми чланак

ФИНАЛЕ НБА: Торонто је шампион!

0

Кошаркаши Торонта су победом над Голден Стејтом у шестој утакмици финала НБА лиге окончали серију (4-2) и освојили прву титулу за ту франшизу у њеној историји!

Утакмица је решена у последњим секундама четврте четвртине, у коју су Вориорси ушли са предношћу.

Tanjug/AP Photo/Ben Margot

На истеку другог минута последњег квартала Фред ВанВлит је убацио тројку за изједначење, после чега је уследила резултатска клацкалица.

Резервни плејмејкер Репторса је убацио још две тројке, на другој страни су били прецизни Шон Ливингстон и Андре Игуадала, а уочи уласка у последњих два минута меча канадска екипа је имала шест поена вишка.

Дрејмонд Грин и Демаркус Казинс су успели да разлику смање на поен, али је Паскал Сијакам био прецизан на 26 секунди до краја, а на 9,6 секунди Вориорси су добили лопту, после велике грешке Денија Грина.

У том моменту је било 111:110 за Торонто, али је из конфузног напада Стеф Кари промашио тројку, Казинс је промашио скок, а Кавај Ленард стигао до лопте, међутим она је завршила у рукама Грина, али су арбитри досудили техничку грешку на 0,9 секунди до краја меча.

Ленард је реализовао слободно бацање, а потом се ушуњао у рекет и убацио два поена, за коначних 114:110.

Репторси су били у предности током целог првог полувремена, али су Вориорси у својој фамозној трећој четвртини успели да неутралишу заостатак и дођу до предности коју нису успели да сачувају, упркос великој подршци домаће публике.

За поражени тим је ипак заиграо повређени Клеј Томпсон, иако је најављивано да се то неће догодити. Био је најефикаснији са 30 поена и пет скокова, све до момента када се срушио на паркет и покидао лигамент колена.

Игуадала је покушао да одмени тешко повређеног Кевина Дурента и уписао је 22 поена, уз по два скока и асистенције.

Кари је убацио 21 поен, уз седам асистенција, док је Грин забележио бруталан трипл-дабл учинак са 11 поена, 19 скокова и 13 асистенција.

Двоцифрен учинак је имао још Казинс са 12 поена, док су Ливингстон и Кевон Луни додали по шест поена.

Репторсе је предводио Лаури са 26 поена, десет асистенција и седам скокова, чиме се искупио за промашени шут за победу у претходном дуелу ових тимова.

Истоветан кошгетерски учинак је забележио Сијакам, уз десет скокова, а фантастичну партију са клупе је пружио ВанВлит са 22 поена, колико је уписао и Ленард.

Резервиста Серж Ибака је додао 15 поена, а Марк Гасол је уз три поена имао девет скокова и четири асистенције.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!