Прочитај ми чланак

ФИФА прихватила срамно објашњење провокатора!Џака пролази БЕЗ КАЗНЕ за провокацију

0

Капитен репрезентације Швајцарске, Гранит Џака, највероватније неће бити кажњен од стране ФИФА због провокација током и након утакмице против Србије.

Џака је неколико пута у току меча улазио у сукобе са српским репрезентативцима, хватао се за међуножје и наводно им псовао мајку, а након утакмице је одлучио да провоцира на, испоставиће се, „легалан“ начин.


Фудбалер Арсенала је обукао дрес Ардона Јашарија наопако, тако да презиме буде на његовим грудима, а иако су британски медији најавили да ће ФИФА покренути поступак против њега, сада делује да од тога неће бити ништа.

Подсетимо, озлоглашени оснивач тзв. ОВК звао се Адем Јашари, па су многи Џакин гест окарактерисали као тешку провокацију упућену српском народу.

„Нема никакве политичке позадине. Ардон је део нашег тима и много времена проводимо заједно. Кад сам био његових година стигао сам далеко колико и он, често тражи савете од мене, обећао сам му да ћу носити његов дрес“, поручио је Џака.

А његово објашњење, колико год наивно звучало, очигледно је прошло код ФИФА, јер како преноси британски „Сан“, неће упасти у невоље код ФИФА.

Џака је против Србије одиграо одличан меч након којег је проглашен за најбољег играча.

Али на тој утакмици није показао карактер врхунског професионалца.

У сваком мањем или већем инциденту је био актер, улазио је у сукобе са великим бројем српских фудбалера, а током другог полувремена је готово читава клупа Србије скочила у терен након што је према њима гестикулирао тако што се ухватио за међуножје.