Прочитај ми чланак

ФЕДЕРЕР СЕ ДИВИ НОЛЕТУ! Швајцарац објаснио зашто толико цени Ђоковића!

0

Швајцарски тенисер Роџер Федерер спрема се за наступ на овогодишњем Лејвер купу у Женеви, а нашао је времена и да "проспе" лавину похвала на рачун нашег Новака Ђоковића који због повреде неће учествовати на спектаклу

Федерер је током Лејвер купа 2017. био члан Тима Европе са Надалом, док је годину дана касније наступао уз Ђоковића.

Он је време проведено у истом тиму са два највећа ривала описао као „емотивно“.

– За мене је то била једна емотивна недеља поред Надала и Ђоковића. Када проведете недељу поред Рафе, гледате његов интензитет и питате се како проналази баланс. Да то не ради било би сулудо. Када заврши тренинг он је опуштен, а изненадило ме је то како он улази у прилике – рекао је Федерер.

Ове године неће моћи да буде саиграч Ђоковића, са којим је играо у дублу 2018.

– Ђоковић је опуштен, по томе смо слични. Да бисте били успешни морате да будете опуштени. Ми играмо много мечева, од 50 до 100. Није то као бокс када имате до два меча годишње. Ми морамо да се опустимо пет минута пре меча – истиче Роџер.

Швајцарац је открио шта га је изненадило код српског тенисера.

– Оно што ме је изненадило код Ђоковића је та нека јасноћа коју има када жели да победи меч. Он као да размишља ‘Ја ћу играти овако и зато ћу бити успешан’. Свиђа ми се и његов процес и како бира шта и када ће јести. Све мора да буде по плану. То невероватно поштујем – каже Федерер.

Федерер и Надал су велики ривали већ 14 година.

– На друштвеним мрежама видим да се навијачи Федерера и Надала такмиче. Ако један изгуби, други су срећни. Морате да уживате у обојици. Морате да будете навијачи и Федерера и Надала, иако једног волите нешто више од другог – констатује трећи тенисер планете.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!