Прочитај ми чланак

Федерер одустао од Аустралијан опена јер се његовој жени нису свидела правила

0

Иако су сви мислили да Роџер Федерер не долази на Аустралијан опен због повреде, разлог је, наводно, много другачији.

Швајцарски тенисер је у неколико наврата прошле сезоне рекао да ће му турнир на којем ће се вратити професионалном тенису бити овосезонски Аустралијан опен.

Федерер и Мирка Фото: Инстаграм

Ипак, Роџер је крајем 2020. године открио да се ипак неће појавити у Мелбурну јер неће успети да се потпуно опорави после две операције колена.

Подсетимо, тренутно четврти тенисер планете је последњи званични турнир одиграо управо на АО прошле године, када га је у полуфиналу зауставио Новак Ђоковић.

Уследио је један егзибициони меч у Африци, а онда једна, па друга операција проблематичног колена.

Федерера је у Мелбурну најавио и Крег Тајли, којег су, након сазнања да Швајцарца неће бити, оптужили да је само желео да прода што више карата.

Недуго након што је двадесетоструки Гренд слем шампион објавио да неће допутовати у Аустралију, огласио се директор за односе са играчима тог турнира, Андре Са.

„Главни разлог Роџеровог одустајања је био карантин“, открио је Са.

Сви тенисери ће по доласку у Мелбурн, према новим правилима у Аустралији, морати да прођу двонедељни карантин током којег ће моћи само да тренирају са одређеним, одабраним партнерима.

„Причали смо пре месец дана и имао је две опције. Могао је да дође са целом породицом и да сви оду у карантин, али проблем је био тај што Роџерова жена Мирка и њихова деца не би смели да изађу из собе. Само играчи би имали тај луксуз. Роџер би могао да изађе да тренира, па да се врати, али са њим не би могла породица“.

Та опција се није свидела Мирки Федерер, која је Роџера наговорила да одустане и од друге.

„Мирки се то није свидело. Друга опција је била да дође у Мелбурн без њих. У том случају би морао да проведе пет недеља без своје породице. Рекао је себи: ‘Човече, имаш 39 година, четворо деце и 20 Гренд слем титула. Ово није тренутак да пет недеља проведем далеко од своје деце’“.

Федерер је ове сезоне као приоритете одредио Олимпијске игре у Токију и Вимблдон, а очекује се да му први турнир буде у Ротердаму и Дубаију у марту.