Прочитај ми чланак

ФЕДЕРЕР НАХВАЛИО ЂОКОВИЋА: Новак је један од најбољих у историји тениса…

0

ПОНЕДЕЉАК је битан дан у каријери Новака Ђоковића. Српски тенисер постаће играч са највише недеља проведених на првом месту АТП листе икада.

Најбољи играч света ће престићи Роџера Федерера на тој позицији. Обојица тренутно имају 310 недеља проведених на челу тениског каравана.

Пред почетак у Дохи, Швајцарац је причао и о Ђоковићу и уделио му доста комплимената.

– Уживам да играм против њега. Стварно сматрам да увек извлачимо најбоље један од другог. Имамо другачије стилове, па то ко ће победити углавном зависи какав ће ко имати дан, на којој подлози играмо, какви су нам били мечеви пре тога. Против најбољих тенисера морате да играте најбоље што можете, у противном неће вам бити довољно. Поготово против Новака, који може да доведе себе у зону да не промашује – рекао је Федерер.

Новак је недавно освојио 18. гренд слем титулу и пришао Роџеру и Рафи два трофеја заостатка. Федерер због тога с правом сматра да је 33-годишњи Београђанин један од најбољих у историји „белог спорта“.

– Новак може и да се јако добро брани и да буде агресиван. Уме да направи праву равнотежу у игри. Због тога је један од најбољих тенисера свих времена. Мени је увек задовољство да играм против њега и он је један од играча који су ме учинили бољим тенисером. Велика је ствар што имамо Ђоковића у овом спорту – поручио је Федерер.

Подсетимо, Швајцарац ће се у Дохи вратити тенису после дуже паузе. Последњи турнир на коме је играо био је Аустралијан опен 2020. године.