Прочитај ми чланак

Федерер на штакама поручио: „Новак не зна у каквом смо стању Рафаел и ја“

0

Роџер Федерер, некадашњи најбољи тенисер света, говорио је о невероватном достигнућу њега, Рафаела Надала и Новака Ђоковића као и томе када ће поново изаћи на терен.

Федерер који је један од организатора егзибиционог турнира Лејвер куп, а ове године такмичење је посматрао са трибина држећи уз себе штаке.

Просвлављени Швајцарац трећи пут оперисао је колено због чега је прекинуо сезону иако се почетком године тек вратио на терен после паузе због исте повреде.
„Прво морам да проходам како треба. Потом да трчим и радим вежбе за покретљивост, а онда тек следи повратак на терен. Биће потребно неколико месеци“, нагласио је чувени тенисер.

Роџеру су током разговора новинари поменули изјаву Новака Ђоковића са којом се Швајцарац није сложио у потпуности.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by fang (@faangtech)

Српски ас након УС опена истакао је да он и колеге из „велике тројке“ (Надал и Федерер) немају жељу да престану да играју тенис.

Новак је о томе говорио надовезавши се на чињеницу да сва тројица имају по 20 трофеја и да иако су Рафаел и Роџер ван терена нема сумње да ће се вратити.
„Говорио је у своје име, у том тренутку сигурно је био под утицајем емоција, али он не зна у каквом смо стању Рафаел и ја. Сигурно је мислио добро, ова његова година је била феноменална“, похвалио је Новака Федерер.

Швајцарац је истакао да су он и још двојица легендарних тенисера направили огроман подвиг.
„Биће занимљиво видети како ће се наше каријере наставити. Невероватно је да сва тројица имамо по 20 гренд слемова“, рекао је Роџер.

Федерер ипак сматра да млади тенисери могу да постигну успехе сличне „великој тројци“.
„Не желим да одузмем било шта Рафи, Новаку или мени, али чини ми се да је у данашње време лакше доминирати на различитим подлогама. Раније није било толико играча који су могли да играју на свим подлогама. Играчи некада нису јурили слемове и рекорде као данас. Сада постоји стратегија. Да, појавиће се нови, невероватни играч који ће да надмаши 20 слемова, али не преко ноћи“, верује Федерер.