Прочитај ми чланак

ФАНТАСТИЧНИ НОВАК У ФИНАЛУ! Ово може само Ђоковић (ВИДЕО)

0

НОВАК ЂОКОВИЋ од 14 сати у Торину игра полуфинале Завршног АТП турнира против Американца Тејлора Фрица. Ток меча пратите у преносу уживо на порталу "Новости.рс".

Ђоковић – Фриц 7:6(5), 7:6(5)

foto: printscreen

6:6 – Гледаћемо други тај-брејк на мечу! покушао је новак да нападне, али је две кључне лопте послао у милиметарски аут.

6:5 – Води Новак! Фриц ће у наредном гему сервирати за останак на турниру.

5:5 – РИБРЕЈК!!! Како је сада Новак успео да се врати у сет! Фриц је промашио волеј, после чега је бацио рекет.

4:5 – Остао је Новак у сету, иако је Фриц опасно припретио да другим брејком стигне до 1:1 у сетовима. Сада је мрежа била савезник нашег аса, Фриц ће морати својим сервисом да избори изједначење.

3:5 – Никако да попусти сервис Фрица, а послужила га је и срећа. Преокренуо је 0:30 и сервираће Новак за останак у сету.

3:4 – Упао је Новак у проблем после двоструке сервис- грешке средином гема, али је успео да се извуче побољшањем првог сервиса и неодбрањивим бекхендима.

2:4 – Изгледало је да ће и овај гем проћи као претходна три, али је на 30:0 Фриц направио карднилану грешку и дозволио Новаку један поен. Ипак, то је било све што је наш тенисер урадио јер су уследила два страшна сервиса.

2:3 – Трећи гем за редом који сервери добијају „с нулом“. Новаку ова игра одговара, мање се умара и лакше ће се вратити у меч.

1:3 – Узвраћа Фриц гемом без изгубљеног поена.

1:2 – Без изгубљеног поена, Новак осваја први гем у сету. Експресно је завршен овај гем, необично за нашег тенисера да не прави дуже паузе између поена кад сервира.

0:2 – Новак покушава слајсовима да неутралише Фрицове равне ударце, али то за сада у овом сету не функционише. Осмим асом Американац је потврдио брејк, а Ноле први пут ниеј стигао д одва поена на противников сервис.

0:1 – Није добро почео други сет за новака. Фриц користи контра-ритам нашег тенисера који је паузу измежу сетова искористио за одлазак у тоалет, али то као да га је пореметило.

Почео је други сет, сервисом Ђоковића.

Први сет: Ђоковић – Фриц 7:6(5)

 

7:6 – Фриц је отворио 13. игру сервис винером, а Новак је узвратио трећим асом. Затим је Американац коначно успео да освоји поен изласком на мрежу. Новак је у наредном поену стигао до првог мини-брејка, али није успео да га потврди па се на промену страна отишло са резултатом 3:3.

Уследио је ас нашег тенисера, па два добра сервиса Фрица. Узвратио је Ноле истом мером и стигао до сет-лопте на сервис противника. Користи је прелепом форхенд-паралелом и стиже до првог сета!

6:6 – Првим асом на мечу отворио је гем Ноле, али други поен у гему био је посластица за публику! Фриц је после једне дуже размене покушао да освоји поен слајсом, али је Новак стигао ту лопту и послао је у небрањени део терена. Играће се тај-брејк.

5:6 – После сервиса прорадио је и ретерн Новака Ђоковића, који је опет стигао до 30:30 на Фрицов сервис. Али опет су уследила два сервис-винера за Американца па ће Ноле други пут на мечу сервирати за останак у сету.

5:5 – Поправио је Новак сервис и лако стигао до 40:0. Последњих осам поена на сервису били су винери. Без изгубљеног поена освојио је гем наш ас.

Ђоковић сервира за останак у првом сету.

4:5 – У свих пет гемова на сервис Фрица, Ђоковић је стигао бар до 30:30, па је тако било и сада, али Фрица је послужио сервис па је лако сстигао до два преостала поена и предности од 5:4.

4:4 – Одсервирао је Ноле први пут на мечу преко 200 км/час и стигао до две меч лопте, али као да га тек сада стиже умор од јучерашњег меча. Ипак, сервисима по савету тренера Горана Иванишевића успео је да стигне до гема.

3:4 – Опет је Ђоковић стигао до 0:30 уз прву дуплу сервис грешку Фрица. Опет је одсервирао лоше Американац, Ноле је напао други сервис, али срећно добија Фриц тај поен, па асом стиже до изједначења. Уследио је још један ас за гем-лопту, коју користи из другог сервиса Фриц за 4:3.

3:3 – Почео је Фриц да се „свађа сам са собом“ после сваког изгубљеног поена, али му је то помогло да поправи ритерн па је Ноле изгубио први поен на први сервис у овом мечу. Стигао је и до брејк-лопте Американац. На њој је Ђоковић направио прву сервис-грешку, па му је „испала“ лоптица, па је био нец, па промашен бекхенд – и то је било довољно за рибрејк.

3:2 – БРЕЈК!!! Новак је први пут у мечу повео са 30:0 на сервис Американца који је покушао сервисом да се врати у гем, али је изгубио и следећи поен. Ђоковић је искористио прву од три везане брејк-лопте и први пут у мечу повео.

2:2 – Стефан Ђоковић је средином овог гема викнуо са трибина „Хајмо сада“ и тиме дао ветар у леђа тати да стигне до две гем-лопте. Уследио је винер Фрица, али другу гем-лопту искористио је Новак фантастичним форхендом.

1:2 – Опет је нешто слабији први сервис на почетку гема имао Фриц, али је надокнадио то са два неодбрањива сервиса (ас, па сервис-винер) и стигао до другог поена у сету.

1:1 – Судећи по сервисима у свом првом сервис гему, јучерашњи маратон против Медведева није оставио велики траг. Без изгубљеног поена, ноле стиже до изједначења.

0:1 – Американац је отворио гем тако што је погодио Новака лоптицом у ногу, због чега се извинио. Ђоковић је стигао до 30:15 захваљујући бекхенд дијагоналама, које су у претходних пет међусобних дуела били енигма за Фрица. Истим оружјем стигао је ноле и до ђуса после кога је изгубио поен јер због публике није чуо линијског судију. На крају је Фриц асом завршио гем.

Меч је почео, Фриц први сервира.

Судија у столици је Рено Лихтенштајн.

Играчи излазе на терен Пала Алпитур хале и меч ће ускоро да почне. Ђоковић у свом 11. полуфиналу бори се за осмо финале, Фриц у свом првом полуфиналу за прво америчко финале још од 2006. године.

УОЧИ МЕЧА

Ако Новак подигне трофеј у Торину, то ће бити његова шеста титула на овом такмичењу, чиме ће се изједначити са Роџером Федерером по броју освојених шампионских пехара на завршном тениском турниру.

Ђоковић је у петак у епском мечу савладао Данила Медведева у „Црвеној групи“ и тако заузео прво место са максималне три победе, док је Фриц у „Зеленој групи“ завршио као другопласирани са скором 2-1.

До сада су се састајали пет пута и свих пет мечева добио је српски тенисер, који жели да освоји шесту титулу на АТП финалу и изједначи се са Роџером Федерером.
Последњи пут играли су прошле године у четвртфиналу Париза када је Ноле добио у два сета – 6:4, 6:3.

Ако победи и ове суботе, биће то 25 узастопни тријумф нашег тенисера против играча из САД. Последњи пораз од неког Американца Новак је доживео у трећем колу Вимблдона 2016. године када је бољи од њега био Сем Квери.

Американци без титуле у 21. веку, без финала од 2006.

Фриц је први Американац у полуфиналу Завршног турнира од 2017, када је Џек Сок поражен од потоњег шампиона Димитрова. Последњи Американац у финалу био је Џејмс Блејк који је 2006. поражен од Федерера, а последњи освајач овог турнира из САД био је Пит Сампрас далеке 1999. године.

У другом полуфиналу од 21 сат састају се Норвежанин Каспер Руд и Рус Андреј Рубљов.

Турнир у Торину игра се за наградни фонд од 14.750.000 долара.