Прочитај ми чланак

Фалчинели и Дегенек трагичари – Звездин сан о ЛШ пукао на пенал рулету!

0

Фудбалери Црвене звезде поражени су од Омоније после пенала 4:2 (1:1) у трећем колу квалификација за Лигу шампиона

Трагичари меча у Никозији били су Милош Дегенек и последње појачање Дијего Фалчинели, којима је бразилски голман Фабијано одбранио ударце са 11 метара.

Starsport

Код домаћина сва четири пута су погодили издвођачи Гомес, Гомеш, Асанте и Лецјакс, а код Звезде су били прецизни Гаврић и Ел Фарду Бен.

Звездин сан о Лиги шампиона пукао је као балон од сапунице на стадиону ГСП, где је пре осам година била боља од истог клуба на „лутрији“, само у борби за Лигу Европе.

Сада није и не може да се каже да је незаслужено, пре свега јер су оба тима прижељкивала исход у пеналима, а посебно тим Дејана Станковића који није имао снаге да, после психолошке предности због гола у финишу првог полувремена, иде на преокрет.

Посебно је то било уочљиво у продужецима. А био је видљив квалитет на њеној страни.

Ипак, црвено-бели нису на терену показали да су бољи и мораће да наставе пут у квалификацијама за Лигу Европе и пропусте прву меч лопту за јесен у Европи.

За разлику од Омоније која је направила највећи успех у клупској историји, показавши да је тврд орах јер је раније после продужетака исекла још једног фаворита – Легију, као и јерменски Арарат.

Звезда је све могла да реши у 90. минута када је у другом полувремену промашила неколико великих прилика у режији, пре свих, Мохамеда Ел Фардуа Бена и Мирка Иванића.

Кипрани су целу игру сводили на прекиде и контре, па су управо тако и дали гол.

Милан Борјан је погрешио приликом трећег корнера у низу Ђордија Гомеса, испустио је лопту од стативе и „спаковао“ гол изненађеном Михаелу Луфтнеру после пола сата игре.

Тако нешто није исекло Звезду, наставила је да притиска домаћина и брзо стигла до изједначења.

Бен је у „трепавицу“ погодио Иванића, а овај главом донео 1:1 и огромну психолопку предност, пре свега јер је погодак пао минут пре одласка на одмор.

Ипак, то црвено-бели нису искористили и прву пут после три године елиминисани су у једног квалификационој рунди за пласман у групну фазу.

Последњи пут се то догодило када је тренер био Миодраг „Гроф“ Божовић у мечу против Сасуола.

Сада је такође Италијан пресудио, само из редова црвено-белих, последње појачање за „обезглављени“ напад, који је данас преводио Алекса Вукановић након само 130 минута ове сезоне.

На неким претходним утакмицама се то видео као проблем, али је легија странаца са Кипра једина казнила.

И зато ће на мегдан великом Олимпијакосу растерећена са сигурним чеком од најмање пет милиона евра на име награде од УЕФА.