Прочитај ми чланак

Фабиан Морожан победник тениског фјучерс турнира на Златибору

0

Данас је на теренима Тениског клуба “Zlatibor springs” завршен Интернационални турнир fjučers серије “Zlatibor open”.

Играчи из чак 25 земаља у протеклих 7 дана одмерили су снаге на овом турниру, а до финала сингла су стигла прва два носиоца, први носилац Фабиан Морожан из Мађарске и други носилац Марко Тепавац из Србије.

Финале је почело око 11 часова, а до резултата 4-4 у првом сету, дуел је био изједначен јер су оба играча сигурно играла на свој сервис. Уследила је пауза због медицинског тајм-аута који је затражио српски играч због болова у задњој ложи. Након краће паузе, меч је настављен а Морожан је
опет сигурно сервирао и повео 5-4, да би након тога Тепавац изгубио гем на свој сервис што је значило губитак првог сета резултатом 6-4. Покушао је српски играч да се врати у меч али је повреда ипак била јача од његове жеље, па је био принуђен да преда ово финале при резултату 2-1 у другом сету за мађарског представника.

Фабиан Морожан је млади перспективни тенисер који тренутно заузима 430 место на АТП листи, а план му је да у наредном периоду игра челенџер турнире и тако побољша свој пласман. Истакао је одличан утисак који је на њега оставила организација турнира и Златибор као дестинација, упркос нешто лошијим временским условима последња два дана такмичења. Овом победом поред бодова освојио је и новчану награду од 15 000 долара колико је био наградни фонд .

Пехаре финалистима у синглу додели су златиборски параолимпијац Александар Радишић и директор турнира Милош Дедић.

Дан раније у суботу, играло се финале у дублу а славили су Јан Бондаревски из Русије и Олег Приходко из Украјине који су савладали мађарски дубл Ђерд Мадараш и Петер Нађ.