• Почетна
  • СПОРТ
  • ЕВРОПСКИ НОВИНАРИ ПОНОВО САГЛАСНИ: Ђоковић је најбољи спортиста!
Прочитај ми чланак

ЕВРОПСКИ НОВИНАРИ ПОНОВО САГЛАСНИ: Ђоковић је најбољи спортиста!

0

Novak-Djokovic-Wallpapers-5

(Танјуг)

Најбољем тенисеру света уручена је награда Асоцијације спортских новинара Европе, чији је председник Јанис Дарас истакао да је играч „фер плеј односом према ривалима, понашањем на терену и хуманитарним радом указао на вредности које треба ценити и спроводити у животу“.

Најбољем тенисеру света Новаку Ðоковићу, који је у избору Асоцијације спортских новинара Европе (АИПС) изабран за најбољег спортисту Старог континента за 2011. и 2012. годину, додељен је јединствен трофеј током меча са Канадом у полуфиналу Дејвис купа.

Трофеј Ðоковићу уручили су председник АИПС-а Јанис Дарас и генерални секретар Чарлс Камензули.

– Ðоковић није само успешан спортиста, који резултатима заслужује ово признање. Он је фер плеј односом према ривалима, понашањем на терену и хуманитарним радом указао на вредности које треба ценити и спроводити у животу. Постао је идол младима у свету, а са друге стране промовисао је своју земљу. Србија, али и Европа могу да буду поносни што имају тако харизматичног спортисту, који се истакао и професионалним односом према медијима. Судећи по гласању, веома је омиљен међу спортским новинарима у Европи – рекао је Грк Дарас.

АИПС најбољег спортисту Европе бира од 1983. године, а први лауреат био је немачки пливач Михаел Грос, а између осталих трофеј су освајали Мишел Платини, Сергеј Бубка (три пута), Борис Бекер (два пута), Михаел Шумахер (три пута), Рафаел Надал, док је апсолутни рекордер Роџер Федерер са пет награда.