Прочитај ми чланак

Евролига ће покренути дисциплински поступак против Пешића

0

Тренер Барселоне Светислав Пешић ће бити суочен са дисциплинским поступком због коментара после утакмице са Црвеном звездом.

Легендарни стручњак је жестоким речима говорио о првом човеку Асоцијације евролигашких играча Боштјану Нахбару.

epa07171196 Barcelona’s head coach Svetislav Pesic reacts during the Euroleague basketball match between Zalgiris Kaunas and FC Barcelona Lassa in Kaunas, Lithuania, 16 November 2018. EPA-EFE/TOMS KALNINS

Некадашњи кошаркаш је недавно најавио да ће бити усвојена нова правила по којима ће припреме за следећу сезону морати да почну 24. августа.

„Он није нормалан… Он не зна да смо ми у Европи, да нисмо у НБА. Ми практично преузимамо форму из НБА која није добра. Замислите да почнемо да тренирамо 24. августа, а Суперкуп је 21. августа. Сезона почиње последње недеље септембра, а он каже да би четири недеље тренирања било довољно за сезону која траје десет месеци. Тај човек је ненормалан“, навео је Пешић.

Јурохупс преноси да ће та изјава бити предмет истраге.

„Евролига неће толерисати било какав недостатак поштовања према било којој личности или организацији, без обзира на разлоге. Одлуке о којима је тренер Пешић говорио су биле предмет расправе и усвојене су од стране евролигашких клубова. У 21. веку су такви преговори и договори уобичајени у сваком послу између запослених и послодаваца“, преносе се речи неименованог извора из Евролиге.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!