Прочитај ми чланак

ЕВО ШТА СРБИЈИ ТРЕБА у последњем колу: Пиксијеви Орлови МОРАЈУ да победе Сајџије

0

Испуштеном победом и са само освојеним бодом против Камеруна, најбољи фудбалери Србије су сами себи закомпликовали ситуацију у Г групи. Тренутно је Србија последња на табели са само једним освојеним бодом, али велика шанса за пролаз у други круг и даље постоје!

Минималном победом против Швајцарске, голом Каземира у финишу сусрета, Бразил је већ обезбедио пласман у осмину финала Светског првенства у Катару. Тај резулат потпуно одговара Србији и сада смо много ближи наредној рунди…

Foto: Printscreen

То значи да Србији одговара било која победа против Швајцарске, од које имамо два бода мање, под условом да и Камерун не направи право чудо и победи Бразил!

Дакле, тријумф против „сајџија“ малтене гарантује Србији, са четири освојена бода, пролаз у тзв. нокаут фазу Мундијала у Катару, мада теоретски гледано ни Камерун није без шанси!

Наиме, Камерун после два кола, као и Србија, има један освојен бод, али и бољу гол-разлику 3:4 (- 1) од Орлова. Гол-разлика Србије је 3:5 (- 2), што значи да ако „лавови“ приреде мегасензацију и савладају безбрижне Бразилце који су већ у осмини финала, макар и минималним резултатом, Србији ће у том случају требати победа од најмање два гола разлике у дуелу са Швајцарском.

Наиме, мораћемо да постигнемо макар гол више од Камеруна, уколико „лавови“ савладају Бразил, да бисмо имали, у том случају, идентичну гол разлику!

За разлику од Европске фудбалске уније (УЕФА), у свим такмичењима Међународне фудбалске федерације (ФИФА), у случају истог броја бодова, прво се гледа гол-разлика, а тек потом резултати међусобних сусрета.