Прочитај ми чланак

ЕСПН ни реч о Србији као конкуренту САД на Мундобаскету

0

Искусни новинар престижног ЕСПН Брајан Виндхорст анализирао је ситуацију у националном тиму САД уочи Светског првенства.

Американце ће у Кини да предводи један од најбољих НБА тренера свих времена Грег Попович, али он на располагању неће имати највеће звезде.


У протеклих неколико недеља уочи почетка тренинг кампа Попович је добио чак 15 отказа, између осталог од Џејмса Хардена, Ентонија Дејвиса, Демијена Лиларда…

Ипак, Виндхорст истиче да САД и даље има изузетно талентован састав на челу са Кембом Вокером и Кајлом Лауријем, а ту су и Харисон Барнс, Крис Мидлтон, Донован Мичел, Џејлен Браун, Брук Лопез…

Колумниста ЕСПН подсећа да су Американци последња два пораза на великим такмичењима, на Олимпијским играма 2004. и Светском првенству 2006. доживели због слабе бековске линије, док ће у Кини имати једну од јачих бековских постава на турниру.

Када су у питању главни изазивачи САД, Виндхорст је направио огроман превид не посветивши ниједну реч Србији, која ће у Кину доћи у најјачем саставу у последњих неколико деценија са НБА звездама Николом Јокићем, Богданом Богдановићем, Немањом Бјелицом и Бобаном Марјановићем, уз подршку Милоша Теодосића, Николе Милутинова, Марка Гудурића, Василија Мицића…

Виндхорст пре свега истиче да на Мундобаскету неће бити актуелног првака Европе Словеније и моћног тандема Лука Дончић – Горан Драгић, док наглашава најјачи састав Канаде свих времена са Џамалом Марејем и Коријем Џозефом уз Шаја Гилџус-Аленсандра, а предвођен са клупе тренером НБА шампиона Торонто Репторса Ником Нурсом.

У причи су неизоставни Шпанци чија су основа Рики Рубио, Серхио Љуљ и Марк Гасол, те Грчка коју предводи МВП НБА лиге Јанис Адетокумбо.

Светско првенство почиње 31. августа, отвара га Србија против Анголе од 9.30 по нашем времену.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!