Прочитај ми чланак

Епидемија се наставља: Познати кошаркаш доживео мождани удар

0

Познати француски кошаркаш Микел Желабал доживео је мождани удар на тренингу ове недеље.

Желабал има 39 година и тренутно игра у Шалону у Француској, а француски медији преносе да је обавио прегледе на неурологији, те да му је стање стабилно.

„У понедељак на тренингу осетио сам симптоме и одведен сам на интензивну негу у болници у Шалону. Магнетна резонанца је показала да је шлог, али да је срећом, примећен на време. Одмах сам збринут и прошао сам додатне прегледе на интензивној нези, а онда и на неурологији“, каже Желабал, а преносе Французи.

То што му се десило, не значи и да ће завршити каријеру.

„Међутим, сад морам да одморим неколико недеља пре него што наставим професионалне активности. Надам се да ће се медицинска ситуација постепено смиривати што не искључује и повратак на терен када ми лекари дозволе“, поручује Желабал.

Он је у каријери играо и за Шоле, Реал Мадрид, Сијетл Суперсониксе Асвел, Лимож, Химки, Валенсију, Цедевиту, Асвел, Стразбур, Минесоту.

Човек рођен 1983. године некада је био познат као атлетски потентан играч способан да игра на крилним позицијама са 201 центиметром висине.

Током каријере која траје 22 године, Желабал је бранећи боје репрезентације Француске освојио бронзу у Београду 2005, затим сребро 2011. и злато са Евробаскета 2013. године. Између осталог, у каријери има и титулу Еврокупа и титулу првака Шпаније.