Прочитај ми чланак

ЕП У ОДБОЈЦИ: Моћна Србија с првог места у групи иде у четвртфинале

0

Одбојкашка репрезентација Србије победила је и четврту утакмицу на Европском првенству, а ривал је била Белгија која је поражена са 3:0 (25:19, 25:21, 25:19).

Меч је отворен са два освојена поена Белгије, да би затим уследила серија од четири везана српских одбојкаша који су повели са 4:2. Успели су одбојкаши белгијског националног тима да прекину низ и налет „орлова“ те се у наредних пар поена играо егал. До нове серије изабраника Слободана Ковача.

Белгија је смањила на 7:5, али је после тога српска репрезентација направила невероватан низ од чак пет поена. Тада су „орлови“ и преломили први сет, мада се у финишу у пар наврата ривалска селекција приближила, али безуспешно. На крају је Србија имала чак пет меч лопти при резултату 24:19.

Одбојкашка репрезентација Србије, одбојкашка репрезентација БелгијеФОТО: ЦЕВ / ПРОМО
Одбојкашка репрезентација Србије, одбојкашка репрезентација Белгије
Урош Ковачевић био је најбољи у првом сету са освојених пет поена, док је четири имао Александар Атанасијевић.

Добра игра са краја првог, преточена је на отварање другог сета. Србија је повела 3:0 након чега је тек уследио први поен ривала. Белгијанци дуго нису успевали да ухвате ритам, али када им је то пошло за руком – преокренули су. Повели су са 9:8 након чега је уследио егал.

Није Белгија дуго издржала такав однос на терену. У једном моменту је на семафору писало 13:13, да би кроз неколико минута Србија имала залиху од пет поена предности. Та серија је била преломна за освајање другог сета. Највише што су Белгијанци успели јесте да се приближе на три поена заостатка у финишу.

Атанасијевић је био најбољи у овом делу меча и додао је пет поена, колико је имао и у првом сету, те у овом моменту има десет. Ковачевић има девет, колико има и Сем Деро, најбољи у саставу Белгије.

У трећем сету готово да никаквог није проблема било по изабранике Слободана Ковача. На отварању су Белгијанци одолевали, али и то је било кратког даха. Имали су највише до два поена предности, да би се у финишу тог дела утакмице наша селекција одлепила на плус седам и најавила тријумф. Тако је и било.

Атанасијевић је утакмицу завршио са 18 поена, а Урош Ковачевић је имао 13. Србија је након ове утакмице једина непоражена репрезентација у групи Б Европског првенства, док је управо Белгија претрпела први неуспех.

Србија је обезбедила четвртфинале и наставак такмичења на ЕП, а победом над Белгијом даље иде са првог места у групи.

Шампионат Европе се одржава у Белгији, Француској, Холандији и Словенији, а Србија брани бронзану медаљу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!