Прочитај ми чланак

ЕНГЛЕСКА У ПОЛУФИНАЛУ! Швеђани поражени са 2:0 (ВИДЕО)

0

Фудбалери Енглеске славили су у четвртфиналном дуелу одиграном у Самари, против селекције Шведске.

„Горди Албион“ је у полуфиналу Мундијала у Русији, након победе од 2:0 (1:0) против Швеђана изборили су пласман међу четири најбоље екипе на планетарној смотри, први пут од 1990. године.

foto: fifa

 

Прву сјајну шансу видели смо у 19. минуту, када је Хари Кејн опробао свој ударац са ивице казненог простора ривала, али је његов приземан ударац отишао поред леве стативе.

Пет минута касније, солидна шанса за Трипијеа, али је добро интервенисао голман Шведске Олсен.

Играо се 30. минут, када су Енглези добили корнер, одлично га је извео фудбалер Манчестер јунајтед Ешли Јанг, најбољи у скоку био је Хери Мегваје, који главом матира немоћног Олсена за вођство Енглеске од 1:0.

Пред сам крај првог дела игре, најпре добре шанса за Стерлинг, избио је сам пред Олсена, али је шведски голман успео да укроти његов покушај, лопта се вратила офанзивцу Манчестер ситија, али у наставку напада није успео озбиљније да угрози гол ривала.

На старту другог дела игре, фантастични Џордан Пикфорд ступа на сцену.

Играо се други минут другог дела, када је Берг био у сјајној прилици, али је голман Евертона маестрално интеревнисао и сачувао своју мрежу.

Неких 12 минута након одличне одбране Пикфорда, његов колега на супротној страни терена је поново морао да вади лопту из мреже.

Лингард је упутио сјајан центаршут пред гол „Викинга“, на правом месту нашао се Деле Али, који главом лако матира Олсена за 2:0.

Швеђани су одмах узвратили, али поново нису имали решење за фантастичног Пикфорда. Овога пута Класон након сјајног продора и дуплог паса шутира из добре позиције, али Пикфорд поново невероватно реагује и успева да сачува своју мрежу.

У 66. минуту, нова солидна шанса за Мегвајера, овога пута није био тако прецизан као у 30. минуту, послао је лопту далеко преко гола ривала.

Играо се 72. минут, када је поново Џордан Пикфорд био маестралан. Берг је врло добро шутирао, али је млади голман Евертона још једном био сјајан, одличном парадом је сачувао своју мрежу.
Уследио је нешто мирнији период, Швеђане је задесио и пех, јер се повредио Крафт, па је у игри морао да уђе дефанзивац Понтус Јансон.

У првом минуту надокнаде, слободан ударац за „Викинге“ из добре позиције, на ивици казненог простора ривала, али је Августинсон јако лоше шутирао, лопта је отишла далеко преко гола.

Енглези су издржали последњих пар минута и велико славље њиховог табора је могло да почне.

„Горди Албион“ је изборио пласман у полуфинале, где чекају бољег из дуела Русије и Хрватске, који је на програму вечерас.

Енглеска: Пикфорд, Вокер, Стоунс, Мегвајер, Трипије, Али (77′ Делф), Хендерсон (85′ Дајер), Лингард, Јанг, Стерлинг (91′ Рашфорд), Кејн

Шведска: Олсен, Крафт (85′ П. Јансон), Линделоф, Гранквист, Августинсон, Класон, Ларсон, Екдал, Форсберг (65′ М. Олсон), Берг, Тоивонен (65′ Гвидети)

Стадион: „Космос Арена“ (Самара)
Судија: Бјорн Кујперс (Холандија)