Прочитај ми чланак

ЕНГЛЕСКА ФУРИОЗНО У ОСМИНИ ФИНАЛА: Немоћна Панама и хет-трик Хари Кејна (ВИДЕО)

0

Хари Кејн води на листи стрелаца на Мундијалу са пет погодака у само две утакмице, Енглези иду у осмину финала.

Репрезентација Енглеске демонстрирала је силу над немоћном Панамом и савладала је са чак 6:1.

foto: fifa

 

Стрелци за „Горди Албион“ били су Хари Кејн (3), Џон Стоунс (2) и Џеси Лингард, док је Фелипе Балој био прецизан за Панаму у 78. минуту.

Пулени Герета Саутгејта пробили су лед већ у осмом минуту.

Након корнера са десне стране који је извео Трипије, највиши у скоку био је Џон Стоунс који је поготком најавио апсолутну катастрофу селекцију из Средње Америке.

Енглези су од тог тренутка кренули у још убојитије нападе, те је након једног таквог скривљен пенал над Лингардом у 21. минуту игре.

Минут касније са беле тачке прецизан је био Хари Кејн и тако „отворио свој рачун“ на данашњој утакмици.

У 36. минуту Џеси Лингард је повисио на 3:0 након фантастичног ударца са двадесет метара, лопта је „лизнула“ пречку и Пенедо је заиста био немоћан.

Четири минута касније нови погодак, стрелац је поново био дефанзивац Џон Стоунс после одличне акције из прекида.

Да се на одмор оде са „петардом“ у мрежи Панаме потрудио се Хари Кејн који је поново погодио из казненог ударца у првом минуту надокнаде полувремена.

Видели смо поготке и у другом полувремену.

Хари Кејн на помало бизаран начин нехотице савладао голмана Панаме у 62. минуту сусрета.

Први, историјски погодак за репрезентацију Панаме дело је капитена те селекције, 37-годишњег Фелипеа Балоја који је прво у 69. минуту ушао у игру, а само девет минута касније и савладао Пикфорда за велику радост Панамаца на трибинама.

Енглеска је овом победом обезбедила пласман у осмину финала и тако оправдали улогу фаворита и велика очекивања јавности.

е

Енглеска: Пикфорд – Вокер, Стоунс, Мегвајер – Трипије (од 70. Роуз), Лофтус Чик, Хендерсон, Лингард (од 63. Делф), Јанг – Стерлинг, Кејн (од 63. Варди).

Панама: Пенедо – Дејвис, Ескобар, Торес, Муриљо – Барсенас, Купер, Гомез (од 69. Балој), Годој (од 62. Авила), Родригез – Перез.

У последњем колу групе Г Енглеска и Белгија ће директно одлучивати о томе ко ће са прве, а ко са друге позиције отићи у осмину финала, док ће утакмицу без резултатског значаја одиграти Панама и Тунис.

Обе утакмице се играју 28. јуна од 20 часова.