Прочитај ми чланак

Емотивни Дивац и НБА се опростили од Станковића

0

Комесар НБА лиге Адам Силвер огласио се поводом смрти легендарног Борислава Станковића, који је био најзаслужнији што су се амерички професионалци предвођењи Мајклом Џорданом први пут у историји појавили на Олимпијским играма 1992. у Барселони.

Први човек НБА подвукао је Станковићеву улогу у напретку и глобализацији кошарке и у име најјаче лиге света упутио саучешће породици.

„Станковиц́ је био један од највец́их кошаркашких лидера. Имао је незамењиву улогу у глобализацији игре и окупљању људи током и након хладног рата. Његова визија и сарадња са покојним Дејвидом Штерном била је да доведе НБА играче на Олимпијске игре и подигне ниво конкуренције у интернационалној кошарци. Кроз игру коју је волео, Станковић је променио животе безброј људи широм света. НБА породица упуц́ује најдубље саучешц́е Бориној породици и његовим бројним пријатељима у међународној кошаркашкој заједници,“ наводи се између осталог у саопштењу првог човека НБА лиге.

Емотивном објавом на Инстаграму од Станковића се опростио и генерални менаџер Сакраменто Кингса Владе Дивац.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We lost another great one. Somebody who changed the game together with David Stern and who made basketball a global sport. Thank you for all that you’ve done and made possible for basketball and me. Rest In Peace Čika Boro #BoraStankovic • • • • #fiba #nba #basketball

Објава коју дели Vlade Divac (@officialvladedivac) дана

„Изгубили смо још једног величанственог. Некога ко је променио игру са Дејвидом Штерном и који је кошарку учинио глобалним спортом. Хвала ти за све што си учинио и омогуц́ио кошарци и мени. Почивај у миру чика Чика Боро,“ написао је Дивац уз слику Боре Станковића и Дејвида Штерна.