Прочитај ми чланак

Експерт за допинг сумња на Рафаела Надала!

0

Након скандала са Робертом Фарахом, првим играчем света у дубл конкуренцији подгрејала се прича да и остали тенисери користе допинг, а први на удару нашао се баш Рафаел Надал.

Да Шпанац користи недозвољена средства сумња допинг експерт, Немац Фриц Зоргел. Он је за спорт.де причао о коришћењу ових супстанци, а повод је недавна суспензија Роберта Фараха, Колумбијца и најбољег дубл играча света.

Фото: Танјуг/AP Photo

– То су све изговори, „дежа ви“ у тенису. Стандардни изговор је да се нешто случајно конзумирало. Било је много случајева када су тенисери пролазили некажњено после тог изговора, чак и поред комисије. Чињеница је да су многи правили грешке. На пример, не израчунају добро време када треба да буду поново „чисти“.

Немац је апострофирао Рафаела Надала као сумњивог по питању допинга…

– Анаболички стероиди су класика у тенису. Тако да нисам изненађен. Деценијама пратим дешавања и имам јасну слику свега. Тенис спада међу топ 4 спорта када је реч о допингу, поред зимских спортова и бициклизма. Рафаел Надал показује знаке абнормалности.

– Имам сталну сумњу. Имајући у виду сав његов атлетицизам. Такође, он долази из Шпаније, земље која није позната по томе да адекватно „прати“ своје хероје.