Прочитај ми чланак

ЏЕЈМС ГИСТ нови кошаркаш Црвене звезде

0

Амерички кошаркаш Џејмс Гист ново је појачање Црвене звезде, саопштио је клуб с Малог Калемегдана.

Џејмс Гист, који игра на позицијама центра и крилног центра, потписао је у касним вечерњим сатима у недељу двогодишњи уговор са црвено-белима.

Foto: KK Crvena zvezda

Овај 32-годишњи кошаркаш фантатичних физичких предиспозиција студирао је на колеџу Мериленд, а своје име изградио је играјући у европским клубовима: италијанској Анђелики Бијела, Локомотиви Кубањ, Партизану, Фенербахчеу, Уникахи, док је чак шест сезона провео у Панатинаикосу.

Са грчким клубом је освојио пет националних првенстава и шест трофеја Купа, одликује га изузетан скок експлозивност, огромна снага и сјајне физикалије, због чега „покрива“ две позиције испод коша. Висок је 207 центиметара, тежак је 107 килограма.

„Црвена звезда овом приликом исказује велико задовољство чињеницом да је Џејмс Гист као велико име европске клупске кошарке од иницијалних контаката исказао велику жељу да наступи у црвено-белом дресу, и прихвати се изазова који носи наредна сезона за наш клуб“, пише на званичном сајту Црвене звезде.

Након Дерика Брауна, добро познатих лица Огњена Кузмића и Чарлса Џенкинса, Гист је четврто појачање Црвене звезде. Подсећамо, нове уговоре потписали су староседеоци – капитен Бранко Лазић, Филип Човић, Мохамед Фаје, Стратос Перпероглу и Огњен Добрић.

„КК Црвена звезда мтс наставља са формирањем састава за наредну сезону, али посао није завршен. О наредним корацима Звездашка јавност биће благовремено обавештена“, пише на сајту шампиона Србије.

Долазак Џејмса Гиста неће се свидети навијачима Партизана, пошто је Американац црно-бели дрес носио у сезони 2011/2012 и био је један од миљеника „гробара“.