Прочитај ми чланак

Џајић огорчен: Сви могу да иду из Звезде!

0

sp-dzajic_620x0

Црвена звезда је добила још један врућ шамар од Војводине, опет је испала из Купа у четвртфиналу и дошла у позицију да стрепи пред суботњи меч последњег кола с истим ривалом. Био је то разлог да се данас ујутро зидови „Маракане“ тресу од критика које су у свлачионици најпре изнели председник Драган Џајић и тренер Славиша Стојановић, а затим су загрмели и неки од старијих играча.

Првог човека клуба посебно је погодио лош однос према игри, али и нарушена атмосфера у екипи, за шта су као кривци обележени они фудбалери који су током претходних неколико седмица поднели захтеве за раскид уговора (Младеновић, Вешовић, Кировски и Мирић). Џајић не оспорава њихово право да туже клуб, али сматра да су могли да сачекају и нагласио да ће лично отворити врата сваком незадовољном играчу.

– Трудим се да не претерам с одласцима у свлачионицу, али сад сам морао да одем и да их искритикујем за оно што су приказали. Можда сам чак био оштрији него иначе, али то је изашло из мене – каже Драган Џајић.

Председника Звезде боли начин на који је екипа изгубила.

– Не могу да схватим како су играли. Свака част Војводини на заслуженој победи, али нашим играчима није смело да се догоди да на онакав начин изгубе. Поготово што је реч о утакмици у којој би победа скоро сигурно значила освајање трофеја.

Џајић је затим уперио прст у незадовољне.

– Неке ствари нису смеле да се догоде. Поново сам им рекао да нема проблема да чим се заврши полусезона поднесе захтев ко год жели. Али, зар да нас пред две утакмице које су бити или не бити туже резервни голман који брани за Земун или Мирић, па да се онда прича о томе у свлачионици? То, бре, не пије воду! Зар нису могли да дођу и да се растанемо на леп начин. Већ у суботу увече! Само сам тражио озбиљност с обзиром на важност утакмица и то десет дана пред Војводину. Такви ми не требају уопште!

У јавности се често говори да је играче клуб у више наврата изиграо и да немају поверења…

– То није истина. Кога је то клуб изиграо? Ми смо увек искрено говорили у каквој смо ситуацији, и њима и целој јавности. Играчи и радна заједница су први који добију новац чим неки приход стигне у клуб.

Констатујући да 90 одсто уговора није правила садашња управа, Џајић се запитао и зашто раније нису тражили раскиде.

– Ниси добио три плате, имаш право – иди. Али то си још лакше могао да урадиш пре годину дана. Чекај бре, тешка је ситуација! Па нико није био богат чим је почео да игра фудбал. Сачекај, зарадићеш. Али, немој да ми више причају о звездаштву, о љубави према клубу и навијачима.

Појединцима ће током зиме бити понуђена ревизија уговора.

– Понудићемо мање уговоре играчима који желе да остану. Једноставно, мора тако. Па ако хоће, нека прихвате. Имамо уговоре којих нема ни у много јачим лигама. Али ко их је правио?

Џајић каже да је Звезда спремна да се одрекне свакога…

– Апсолутно! Спремни смо да истог тренутка пустимо све којима не одговарају услови! Ако не заузмемо тај став од Звезде неће бити ништа. Ко год сматра да ће наћи боље, ево ја ћу му отворити врата да изађе! Ни са ким нећу да се бијем и да га задржавам, тим пре што имају и законско право да оду.

Џајић је поручио да незаменљиви не постоје.

– Без жеље да потцењујем, зар мислите да Звезда не може без неког од ових играча? Па могла је и без Џајића и без многих асова. Моћи ће и без њих.

На констатацију да је лоцирао проблем у лошем односу и тужбама, а не у тренеру Стојановићу за којег јавност сматра да није дорастао улози тренера Звезде, Џајић је одговорио:

– Чак и да је тако, у овом тренутку нећу да говорим о тренеру. За утакмицу у којој малтене одлучујеш о трофеју екипи није потребан тренер, само одговорност према клубу и навијачима. Имаћемо два и по месеца сада, разговараћемо и о тренеру и о свему.

У Звезди су тренерске „главе“ летеле и после мање пораза.

– Разговараћемо и о Славиши. Нећемо бежати од тога, али имамо још ову једну утакмицу и он ми сада није у фокусу. Важна ми је само субота јер није исто бити бод или два иза или испред Партизана, нити је исто победити и изгубити.

Иако је Звезда и на тактичком плану доживела крах против Војводине, Џајић изражава наду да Стојановић може да спреми тим за победу у суботу…

– Надам се… Разговарали смо, а зато сам и ја сишао у свлачионицу. Мада, волео бих да то ређе радим – рекао је Џајић, избегавајући одговор на питање да ли то значи да тренер нема ауторитет у екипи. – Па… Не, бих о томе. Знам о чему ћу разговарати с њим кад се заврши првенство.

САМО ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ ОДЛУКЕ НА БРЗИНУ

Џајић скреће пажњу и на чињеницу да захтеви за раскид уговора с другим клубовима трају и по годину дана, а кад је Звезда у питању пресуде се доносе по кратком поступку.
– То сам сазнао пре неколико дана. Само се о Звезди доносе одлуке на брзину. Не знам ко седи у тим комисијама нити који су им мотиви за то. Сада имамо информције и водићемо рачуна о томе, а разговарао сам на ову тему и данас с Дејаном Станковићем и Зораном Лаковићем.

ЖАЛИТЕ СЕ ТРЕНЕРУ

Појединци тврде да не могу да утичу на одлуке менаџера да траже раскид уговора…
– Не занима ме ко је чији менаџер, интересује ме играч Звезде. Има и оних који су незадовољни минутажом, па долазе код мене. Шта ће овде? Имају и тренера и спортског директора, могу да се пожале њима. Не потцењујем никога, али имам своје принципе – каже Џајић.

(Новости)