Прочитај ми чланак

ЏАЈИЋ: Навијам за Русе, питајте у ФСС што нас нема у Француској!

0

Легенда нашег фудбала жали што Србије нема у Француској, сматра да су светски прваци у групи фаворита, а истиче како Хрватска не би смела да се потцени.

dragan_dzajic_106815533

Кад год се прича о фудбалу, реч Драгана Џајића је увек од изузетног значаја. Спектакл под називом Евро 2016. је коначно почео, а нама остаје да га пратимо путем малих екрана, јер нас 20 година заредом неће бити на завршној смотри.

– Имам неко мишљење зашто је то тако, али ипак одговор треба да стигне из ФСС. Они ће то боље да објасне зашто се то није десило – каже Џајић за „Блиц“.

Да ли вам је жао што нисмо међу 24 најбоље селекције?

– Ми стално причамо да је нама жао и све се дешава исто као што се догађало. Наравно да ми је жао, наравно да бих ових месец дана провео заинтересованији за Евро, али шта да радимо… Долазе можда неки бољи дани за фудбалску репрезентацију Србије.

За кога ћете навијати у Француској?

– Навијам за Русију, али сматрам да није међу фаворитима. Међу великим европским силама попут Шпаније, Италије, Немачке, Француске, може ту да се умеша евентуално Енглеска, водиће се борба за првака Европе. Не треба потценити ни Хрвате, имају искусну репрезентацију и добре играче. Њиховог селектора не познајем, нисам чуо за њега.

Ко може да буде изненађење?

– Верујте ми, има 24 екипе, више не могу ни да се сетим ко све игра… Могу неке екипе које нису фаворити да победе фаворита и то треба очекивати, али да буде први или да игра у финалу, то не.

Могу ли Немци да обједине титуле светског и европског првака?

– За мене нема првог фаворита. Немци су увек Немци, имају добру репрезентацију, играју добро када је то најважније и свакако спадају у групу фаворита.

Који играч би могао да обележи ЕП?

– Од ових најпознатијих играча у Француској је само Кристијано Роналдо, али свака репрезентација има своје адуте. Не знам колико ће Роналдо моћи добро да одигра на Евру. Нисам сигуран да је Португал толико јак да дође до финала да би он евентуално крунисао себе и да буде проглашен за најбољег играча Европе у овом тренутку.

Ићи ћу у Француску

Питање безбедности и терористичких напада је једна од главних тема Евра у Француској, а Џајић верује да ће све протећи у миру.

– Француска је земља у којој се дешавају такве ствари и не треба искључити ту могућност. Верујем да је добро организована земља и да Евро може да протекне на најбезбеднији могући начин. Видећу како буде текло првенство, можда одем у Француску од четвртфинала или полуфинала.

Србија под Муслином

Србија је недавно под вођством новог селектора Славољуба Муслина победила Кипар (2:1) и Израел (3:1) у две пријатељске утакмице, док је са Русијом ремизирала 1:1.

– Не бих желео да коментаришем – кратко је само Џајић рекао о учинку „орлова“ пред квалификације за Мундијал 2018. године у Русији.