Прочитај ми чланак

Дуда доводи пола репрезентације у Ефес!

0

sp-cska

Инострани медији наводе и детаље понуде Ефеса према српском плејмејкеру: две године и пет милиона евра. На листи жеља Богдан Богдановић и Василије Мицић.

Судећи по гласинама, Анадолу Ефес могао би од наредне сезоне да постане најсрпскији клуб изван матице. Јавна је тајна да ће на клупу истанбулског тима, после једногодишње тренерске паузе, сести Душан Ивковић, а протеклих недеља да ће наш бивши селектор обновити сарадњу са Милошем Теодосићем, својевремено развијену до велике блискости у Олимпијакосу.

Турски медији јављају да је већ договорена двогодишња сарадња са плејмејкером московског ЦСКА, којем ове сезоне истиче уговор са „армејцима“, и то за укупну суму од пет милиона евра! Трансфер посматрају и кроз призму рискантног Ивковићевог потеза, наглашавајући Теодосићеве подбачаје у најважнијим утакмицама.

Како се може чути у кошаркашким круговима, и центар ЦСКА Ненад Крстић могао би да се пресели на Босфор уколико на крају сезоне не нађе заједнички језик са Московљанима. Ивковић је заинтересован да ударни тандем наше репрезентације постави и као основу амбиција Ефеса у предстојећем периоду, али у Крстићевом случају не постоји извесност као у причи о ангажовању Теодосића.

Vasilije-Micic-Bogdan-Bogdanovic

Подсећамо да су се недавно појавиле информације и о могућности да бек Партизана Богдан Богдановић појача Ефес, чему наруку иде и изјава председника црно-белих Предрага Даниловића да је клуб, због финансијских тешкоћа, спреман да прода комплетну прву петорку.

Најсвежија информација односи се на заинтересованост Ефеса да ангажује плејмејкера Мега Визуре Василија Мицића, који је прошле године дебитовао у репрезентацији на ЕП у Словенији. За сада је све на нивоу контаката, тако да нема конкретних договора.

Уколико незванчне информације постану званичне, а српска кошарка остане без представника у Евролиги, наши баскет фанови имаће за кога да навијају у елитном такмичењу следеће сезоне.