Прочитај ми чланак

Друштвене мреже: “Зар од је*ене Шкотске, биће Србијо Евро за 24 године”

0

После одбране Дејвида Маршала код одлучујућег пенала Александра Митровића, било је јасно да ће "орлови" поново експресно постати предмет подсмеха на друштвеним мрежама.

Ми, Срби, смо познати као вицкаст народ, често знамо да будемо и сурови према спортистима, али се неодољиво стиче утисак да с пуним правом јавност може и мора да буде незадовољна игром коју (ни)су Тумбаковићеви “орлови” показали против Шкотске у финалу баража за одлазак на Европско првенство.

Србија тако ни после 20 година неће бити актер завршне континенталне смотре, а имала је све у својим рукама. И домаћи терен, и улогу фаворита, скупље и боље играче. Ама баш све.

А догодило се једно велико ништа. Поново ћемо Евро гледати од куће. Зато и не чуди што су моментално после елиминације од шкотских “сукњица” гореле друштвене мреже, те је народ изразио незадовољство због још једног дебакла српског националног фудбала.

“Слика са последњег Еура 2000. Следећа ће вероватно бити за 24 године. Али и то је ок. Није ни Сан Марино бољи, ни Луксембург. Ни Гибралтар”, био је један у низу од твитова, на којем се виде навијач Норвешке и Југославије, са ЕП одиграног у Белгији и Холандији, када смо и последњи пут били на Евро.

“На ово Европско првенство нећемо отићи само ми Алжир и Придњестровље. Наш циљ су и онако Мундијали, на европском смо последњи пут били пре него што је измишљен офсајд”, гласио је још један твит, незадвољног и разочараног навијача тужне фудбалске репрезентације Србије.

“Након серијала под кодним именом ‘од је*ене Аргентине’, сада можемо да фурамо нови, још јачи ‘од је*ене Шкотске’”. Од Аргентине је*ене, од Шкотске је*ене”. Низали су се коментари бесних фанова.

Једноставно, фудбалери Србије поново су подбацили у том чувеном, како ми Срби волимо да кажемо, “мечу деценије”, мало мало па га играмо, али се он као у случају Хрвата, не односи на финале Мундијала, или бар полуфинале, већ је увек ту у питању бараж или меч последњег кола квалификација преко којег репрезентација покушава да се домогне завршног турнира, а на крају обично уместо пуцња у мету, уследи ћорак.