• Почетна
  • СПОРТ
  • Друловић: Тарибо Вест нам је улио снаге да победимо Њукастл
Прочитај ми чланак

Друловић: Тарибо Вест нам је улио снаге да победимо Њукастл

0

Taribo vestМного прашине се подигло после изјава некадашњег генералног секретара Партизана Жарка Зечевића Спортском журналу, да је Тарибо Вест имао 12 више него што му је писало у крштеници када је дошао у Хумску 2003. године.

Побунио се одмах и Нигеријац, одговорио Зечевићу да гледа своја посла, а доктор Интера из периода када је играо Тарибо на „Ђузепе Меаци“ Пјеро Волпи је такође демантовао бившег функционера црно-белих.

Ипак, изјава која је поприлично оштро звучала, дошла је од Миречее Луческуа. Тренер Шахтјора, који је тренирао Веста у Интеру, рекао је да никада није ценио одбрамбеног играча и да му се често екипа смејала.

– Вест је Партизану значио много више него што су тога људи свесни – рекао је Вестов саиграч из тог времена Љубинко Друловић за СПОРТАЛ.РС.

Бивши репрезентативац наше земље сећа се да је Вест, не улазећи у проблематику његових година, био изузетан спортиста и посвећен обавезама.

– Такав професионалац се ретко среће. Колено му је било у очајном стању, а играо је као да му није ништа. У Њукаслу је изгледало ужасно, али је он одиграо феноменално. Био је један од кључних играча нашег пласмана у Лигу шампиона.

Ја не знам колико је он имао година, можда је и био старији две године, а можда је био и млађи. Сигурно није имао 40 година када је играо за Партизан! Уосталом, било је случајева и у Србији да су неки били мало старији него што им је писало у крштеници.

Постоје неки детаљи из друговања са Тарибом, које бивши репрезентативац Југославије никада неће заборавити. Чувени говор са полувремена у Њукаслу (‘Богови су уз нас, вечерас не можемо да изгубимо, нема предаје) деловао је као адреналинска ињекција за све играче Партизана.

– Не знам колико су људи упућени, али он ради као пастор и има своју цркву.  Он је тада одрадио сјајно психолошки посао и дао нам снагу и веру да можемо да прођемо енглески тим. Преносио је свој професионализам на све. Никада се на утакмици није жалио. Истина, умео је да прескочи по неки тренинг због колена, међутим, никад се то није осетило на терену.