• Почетна
  • СПОРТ
  • ДОМИШЉАТО: Пет начина на које српски навијачи уносе бакље на трибине!
Прочитај ми чланак

ДОМИШЉАТО: Пет начина на које српски навијачи уносе бакље на трибине!

0

derbi0071

Иако је забрањено уношење пиротехничких средстава на утакмице, навијачи имају разрађене начине и канале за то – преко редара, у гаћама, неколико дана раније…

Навијачи наших највећих клубова Партизана и Црвене звезде на свакој утакмици унесу велики број бакљи, петарди, остале пиротехнике и оружја, иако је то забрањено!

Међутим, канали уношења су веома разрађени, а у тој акцији учествују и редари и запослени у клубовима, преносе “Наше новине”.

Према истраживањима овог листа, постоји пет главних начина за уношење бакљи, петарди и пиротехнике на стадион, а све почиње неколико дана пре важне утакмице.

Тада се на стадионе уносе заставе и транспаренти а уз њих кришом и “наоружање” које се сакрије испод трибина или у шахтове. Наравно, навијачи једне екипе дозволе својим ривалима да унесу своју пиротехнику а онда им ови узврате услугу.

Према речима саговорника “Наших новина” који је из редова навијачке групе “гробари”, све ово не би било могуће без аминовања клубова, а бакље на стадион понекад унесу и редари или економи екипа који долазе неколико сати пре меча и не пролазе проверу.

Пет начина да се унесе пиротехника

1. Навијачи уносе бакље у доњем вешу, петарде у патикама (уместо полиције прегледају их редари који су, такође, махом навијачи тог клуба)

2. Бакље се на стадион уносе пре утакмице када се на трибинама остављају заставе, транспаренти..

3. Услуга за услугу – вође навијача дозволе противничким навијачима да унесу бакље.

4. Пре меча пиротехнику уносе редари или економи који не пролазе проверу.

5. Хулигани у маркерима глуме фото-репортере на атлетској стази и дотурају пиротехнику на трибине