Прочитај ми чланак

Долгополов о прослави Срба и Руса: Одвратно, немају шта да траже на турниру

0

Бивши украјински тенисер Александар Долгополов осудио је дешавања након меча између Новака Ђоковића и Андреја Рубљова.

На Аустралијан опену су забрањене руске заставе, а једна је нашла свој пут на трибине током поменутог меча. Тачније, била је то српско-руска застава са натписом „Срби и Руси браћа заувек“.

По окончању дуела и проласка Ђоковића у полуфинале, Руси и Срби су наставили са прославом напољу уз заставу са ликом Владимира Путина, певајући песме попут „Ђурђевдана“ и „Ко то каже, ко то лаже“.

Међу окупљенима је био и Срђан Ђоковић, Новаков отац, Поред њега се нашао човек у мајици са словом „З“, карактеристичном за руске трупе.

„Апсолутно одвратно. Рекли су да политику и спорт не треба мешати. Ови људи немају шта да раде на тениским турнирима, укључујући Ђоковићевог оца, ако отворено подржавају геноцидни режим“, написао је Долгополов на Твитеру.

Реаговали су претходно и из Тенис Аустралија, одакле је стигло упозорење.

„Мала група људи је истакла неприкладне заставе и симболе и претила је обезбеђењу после меча у среду увече. Они су били одстрањени. Играчи и њихови тимови су обавештени у вези са заставама и симболима како би избегли било какву реметилачку ситуацију. Настављамо да блиско сарађујемо са безбедносним агенцијама и агенцијама за спровођење закона“, наводи се у саопштењу.

Када је реч о самом тенису, Ђоковић у петак од 9.30 игра против Американца Томија Пола у полуфиналу Аустралијан опена.