Прочитај ми чланак

ДОКТОРСКИ ЗА КРАЈ, Новак пети пут шампион Мастерса у Паризу!

0

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић по пети пут је освојио Мастерс у Паризу.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пети пут у каријери освојио је Мастерс у Паризу, пошто је у финалу савладао Канађанина Дениса Шаповалова 6:3, 6:4.

Био је то њихов четврти меч ове године и четврта Ђоковићева победа, после Мелбурна, Рима и Шангаја.

Српски ас стигао је до 34. трофеја на Мастерсима и сада има само један мање од Рафаела Надала.

Ђоковић ће, упркос тријумфу, у понедељак препустити Шпанцу прво место на АТП листи, али ће већ на завршном Мастерсу у Лондону имати прилику да се врати на врх.

Мастерс у Паризу играо се за наградни фонд од 5,2 милиона евра.

ПРВИ СЕТ

1:0 Страшан први гем Ђоковића и без изгубљеног поена осваја свој сервис на старту финала Мастерса у Паризу. Три директна „винера“ из сервиса је направио Србин.

2:0 Ђоковић прави одмах брејк: Шаповалов се уплашио финала и доста поклања поена Новаку, а Србин је ту најбољи на свету да казни, што се и десило одмах на старту.

3:0 Потврда брејка. Новак феноменално сервира, Канађанин на почетку меча скоро да нема шансе да узме један поен у гему.

3:1 Шаповалов се померио са „нуле“. Није ни овај гем био лаган за Канађанина. Стигао је Ђоковић на 40:40, али онда два добра сервиса за Дениса и први гем на мечу.

4:1 Новаков сервис у финалу је маестралан. Шаповалов је први пут освојио два поена на почетни Новаков ударац, али то је било све. И даље Новак има брејк предности и иде ка првом сету.

4:2 Шаповалов се мало опустио и коначно показује због чега је изборио пласнман у финале Париза.

5:2 Сваки Новаков гем као пресликан. Сервис слуша, а и када би дошло до игре Шаповалов нема шансе. Канађанин је већ показао знакове фрустрације, рекет је завршио на под Берсија.

5:3 Шаповалов остаје још увек у сету. Опустио је Канађанин руку и сада је одлилчан на свом сервису, али има и даље брејк заостатка у првом сету.

6:3 Савршен сет за Ђоковића. Шаповалов је био само неми посматрач.

ДРУГИ СЕТ

0:1 Први пут на мечу Шаповалов води. Лоше је Канађанин почео уводни сервис гем у другом сету, дуплом сервис грешком, Новак је стигао и до брејк лопте, али је Денис у наредна три поена одсервирао два аса и дошао до вођства.

1:1 Новак је искористио последњу, од три везане, гем лопте и донео прво изједначење на мечу.

1:2 Одбранио је Шаповалов сервис, иако је поново био под притиском (30:30). Ипак, када му је било најпотребније, одсевирао је ас, а потом је форхенд винером освојио трећи гем другог сета.

2:2 Уз један изгубљен поен Новак још једном поравнава резултат у наставку меча.

2:3 Са два ас сервиса, сервис волејом и сервис винером, Шаповалов је освојио гем у којем је изгубио први поен.

3:3 Без изгуљеног поена Новак осваја шести гем другог сета.

4:3 Стао је први сервис Шаповалову и одмах је изгубио први сервис. Новак је направио брејк уз само један изгубљен поен.

5:3 Новак је потврдио брејк и само га гем дели од петог трофеја у Паризу. Новак је одлично почео, повео 30:0, али је потом дозволио Шаповалову да освоји три везан поена и дође до прве брејк лопте на мечу. Ипак, Новак није попустио под притиском, успео је да изједначи, а потом освоји још два поена и доведе ривала у ситуацију да у наредном гему сервира за опстанак у мечу.

5:4 Релативно лако, уз један изгубљен поен, Шаповалов је урадио лакши део посла како би продужио меч. Освојио је гем на сопствени сервис, али у наредном ће Новак сервирати за тријумф.

6:4 Без изгубљеног поена Новак је освојио 10. гем другог сета и тријумфовао.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!