Прочитај ми чланак

Док се Београд гуши у диму – Вучић: И ја сам шампион као спортисти!

0

Лидер Српске напредне странке, Александар Вучић, на најгрубљи начин је искористио историјски успех српских спортиста на Олимпијским играма у Токију, како би се похвалио наштимованим и само њену знаним економским успесима Србије.

Вучић се огласио на свом Инстаграм налогу „будуцностсрбијеав“ и још једном показао да је спреман да употреби све и сваког како би истакао себе и зарадио по још који политички поен у очима ојађених грађана. Овог пута су српски олимпијци искоришћени као средство Вучића за самопромоцију.

– Уз честитке нашим спортистима, златним ватерполистима, Милици, Јовани, нашим бронзаним одбојкашицама, уз честитке свима који су нам донели медаље, али и онима који нису донели медаље, а свим срцем су се борили за нашу Србију, хоћу да кажем да су нам ово најуспешније Олимпијске игре и највећи спортски успех свих времена који је Србија остварила. Али, да се не бих китио њиховим перјем, њиховим успесима, наш посао је био само да им обезбедимо добре услове, да им обезбедимо пристојне награде, желим да укажем на нешто што је много важно и због чега ће бити још улагања у спорт у будућности – рекао је Вучић и додао:

– У првих седам месеци ове године имамо прилив директних страних инвестиција од 2,72 милијарде, за 30 одсто више него прошле године, то је добар знак, српска економија напредује и Србија иде напред, биће још улагања у спорт.

Немајући реално чиме да се похвали, јер се Србија гуши у блату криминала и корупције, те општег осиромашења становништва, Вучић користи прилику да пошаље поруку како је и он шампион у наштимованим економским параметрима.

И, наравно, најављује улагања у делатност која једино може да му донесе још више профита и простора да манипулише националним осећањима, док се све остало распада. Гебелс се у гробу преврће од стида какав је аматер био у односу на Вучића.

Окитио се Вучић, и те како, спортским перјем, иако је покушао лажном скромношћу да то негира. Толике количине егзибиционизма, егоизма и хвалисавости, нису забележене у историји, на стид сваког честитог појединца у овој земљи.

Подсетимо, Србија се нашла на 28. месту укупно освојених медаља у Токију, три злата, једно сребро и пет бронзаних медаља.