Прочитај ми чланак

ДОК ПРОПАДА СРПСКИ ФУДБАЛ: Кокеза дебело наплаћује своје везе с Вучићем

0

Странка Слободе и правде истиче у саопштењу како председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза наставља дебело да наплаћује блиску повезаност са Александром Вучићем и СНС-ом кроз данас одобрену продају WinWin-а Техноманији.

– Кокеза је таленат за бизнис открио након доласка СНС-а на власт. Све је почело куповином Еуросалона за 190 хиљада евра, да би само зграду код Сајма продао држави за чак 16 милиона евра. Његове ИТ фирме интегрисане су у велике државне системе од којих годишње наплаћују десетине милиона евра – истиче се у саопштењу ССП-а.

– Фирма Проинтер, која је 2012. добила само један државни тендер, већ 2013. године је „победила“ на 150 тендера, а приход са 650 хиљада евра у 2012. години повећала на 50 милиона евра у 2016. години. Компанија WинWин је захваљујући политичким везама за четири године повећала приход са 5 на 150 милиона евра. Данас објављеном продајом Техноманији, Кокеза ће, као и до сада, напунити свој џеп и џепове својих партијских другова – додаје се у саопштењу.

Странка Слободе и правде тврди да се прљавим новцем који Кокеза и њему слични отимају од државе и народа, плаћа бахаћење државних функционера, гласови на изборима, милиони евра донација СНС-у, аутобуси за митинге подршке Вучићу и професионални батинаши који сеју страх по Србији.

– Сви који су учествовали у овој отимачини народних пара ће, када уведемо специјалног тужиоца против корупције јавних функционера, одговарати у складу са законом – закључује се у саопштењу.