Прочитај ми чланак

ЂУКИЋ НИЈЕ ВИШЕ ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА: Нови тренер црно-белих Зоран Бата Мирковић?

0

Пораз у Нишу (1:0) нокаутирао је Партизан, иначе грогираног после елиминације у шеснаестини финала Лиги Европе од Плзења и ремија на свом терену са Земуном. Раднички и звездаш Милан Павков сменили су Мирослава Ђукића, коме су из Управе клуба саопштили да није више тренер.

Ђукићу је сугерисано да поднесе оставку, и ако то не учини, тражиће се модел по коме ће раскинути сарадњу.

Звездиних плус 14 после победе над Вождовцем (2:1) показатељ су да клубу из Хумске остаје само борба за Куп, што је недовољно за амбиције и останак на клупи тренера који ће други пут неславно да напустити црно-бели део Топчидерског брда.

Ко ће уместо Ђукића?

На врху листе жеља су Владимир Ивић, Александар Станојевић и Зоран Мирковић!

Ивић је прошле сезоне водио ПАОК, реч је о младом и амбициозном тренеру, бившем асу Партизана, док је Станојевић оставио печат крај аут-линије пошто је црно-беле пре осам година увео у Лигу шампиона.

Мирковић је такође бивши фудбалер Партизана, као и Јувентуса и Фенербахчеа, а тренутно је помоћник селектора Црне Горе Љубише Тумбаковића.

Међутим, како сазнајемо, они нису баш вољни да у овом моменту прихвате позив, па ће наредни дани биће бурни у Хумској, а на Управи је да хитно реагује и постави новог тренера.

Нови тренер Партизана је Зоран Бата Мирковић?

Партизан је у озбиљној резултатској кризи од почетка пролећне полусезоне, а многи већ размишљају и о наследнику Мирослава Ђукића, чију су смену захтевали навијачи после пораза црно-белих у Нишу.

Ђукић је на питање новинарке одмах после утакмице изјавио да не намерава да поднесе оставку, али питање је колико ће се још задржати на клупи са оваквим резултатима и овако лошом игром Партизана.

Управа црно-белих је изгубила поверење у свог тренера, али проблем представља то што Ђукић има уговор до краја наредне сезоне, а пошто не жели да да оставку, Партизан би онда морао да му исплати остатак новца. Друга опција је да се уговор споразумно раскине уз одређену одштету Ђукићу.

Нека имена евенуталних Ђукићевих наследника су се већ појавила, а једно од њих написао је и бивши капитен црно-белих, Ненад Ђорђевић. Он је на свом профилу на Твитеру написао је да је нови тренер Партизана Зоран Бата Мирковић и истакао да је то човек који има ауторитет, компетентност и карактер.

У коментарима су одмах почели са питањима да ли је то његова жеља или има неке информације.

Осим Мирковића, као кандидати се појављују Александар Станојевић и Владимир Ивић, али је питање да ли би они у оваквој ситуацији преузели Партизан.